Η Geely στην Ευρώπη από το 2018

Η Geely στην Ευρώπη από το 2018

H συνεργασία Geely και Volvo θα αποδώσει καρπούς και θα γίνει πραγματικότητα με τα πρώτα μοντέλα της κινεζικής εταιρείας να έρχονται στην Ευρώπη το 2018.

Η Geely που ανέλαβε την τύχη της Volvo όταν αυτή εγκαταλείφθηκε από τη Ford εδώ και αρκετά χρόνια, δεν έψαξε να μεταμορφώσει το Σουηδό κατασκευαστή σε κάτι άλλο, ξένο από το DNA του.

Αντιθέτως και πολύ έξυπνα του έδωσε τα μέσα και τις τεχνικές φιλοδοξίες για να δημιουργήσει. Ακόμα πιο έξυπνα δε, έδωσε στη Volvo την ευθύνη της Έρευνας και Εξέλιξης όλου του γκρουπ και προφανώς και της φίρμας Geely. Για την αποστολή αυτή, ένα από τα τεχνικά κέντρα του γκρουπ κατασκεύασε μια διαμορφώσιμη πλατφόρμα, την Compact Modular Architecture (CMA), σχεδιασμένη για χρήση και από τις δύο μάρκες.

Σύμφωνα με το Reuters που επικαλείται διαβαθμισμένες πληροφορίες που προέρχονται παλιό στέλεχος της εταιρείας, αλλά επιβεβαιώνονται και από εσωτερικές πηγές, το πρώτο μοντέλο Geely που θα βασίζεται στη νέα πλατφόρμα θα μπει σε παραγωγή στο τέλος του 2016 και θα λανσαριστεί στην Κίνα στις αρχές του 2017. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, το επόμενο έτος προβλέπεται να κυκλοφορήσει και σε κάποιες ευρωπαϊκές αγορές, αλλά και στις ΗΠΑ. Το ευρωπαϊκό Geely θα μπορούσε να είναι ένα επαναφορτιζόμενο υβριδικό μοντέλο.

Η Geely έχει ήδη αρχίσει να κατασκευάζει ένα καινούργιο εργοστάσιο στην Κίνα, ικανό για ετήσια παραγωγή 150.000 αυτοκινήτων που θα βασίζονται στην πλατφόρμα CMA.

[Πηγή Reuters]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube