Η FCA ψάχνει νέο εταίρο για την αγορά των ΗΠΑ

Η FCA ψάχνει νέο εταίρο για την αγορά των ΗΠΑ

Η χαμηλές πωλήσεις των Dodge Dart και Chrysler 200 θα φέρουν αλλαγές στο πλάνο της FCA.

Ο CEO της FCA, Sergio Marchionne, δήλωσε ότι ψάχνει μια άλλη αυτοκίνητοβιομηχανία για να του φτιάχνει τα προσθιοκίνητα οικογενειακά σεντάν των ΗΠΑ, αλλά προτεραιότητά του είναι η διατήρηση της μεγάλης προσφοράς πισωκίνητων μοντέλων από τις εταιρείες του.

Μιλώντας σε αναλυτές κατά την διάρκεια της τηλεδιάσκεψης της FCA για το τρίτο τρίμηνο, ανέφερε ότι ψάχνει για μια αποδοτική οικονομικά λύση για να μπορέσει να αντικαταστήσει τα Dodge Dart και Chrysler 200.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ   Δοκιμάζουμε την Alfa Romeo Giulia 2.2 Diesel 180

Ο κ. Marchionne είχε ανακοινώσει από τον Ιανουάριο ότι σχεδιάζει να τερματίσει την παραγωγή των δύο μοντέλων λόγω χαμηλών πωλήσεων και να επικεντρωθεί στην κατασκευή αυτοκινήτων Jeep και φορτηγών pick-up RAM.

Ακόμα όμως δεν υπάρχουν νέα για την συνέχιση των δύο προσθιοκίνητων οικογενειακών σεντάν και η εμπορική τους πορεία συνεχίζει να είναι καθοδική.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ   Δοκιμάζουμε την Alfa Romeo Giulia 2.2 Diesel 180 AT8

«Ο μόνος λόγος που παραμένουμε σκεπτικοί με την συγκεκριμένη κατηγορία αυτοκίνητων είναι ότι δεν προσφέρει μεγάλη κερδοφορία», ανέφερε ο κ. Marchionne. «Κύριος στόχος μας είναι η ανάπτυξη πισωκίνητων μοντέλων που θα βασιστούν στην πολυδιαμορφώσιμη πλατφόρμα της Alfa Romeo Giulia και θα αφορά όλες τις εταιρείες μας (Alfa Romeo, Maserati, Dodge, Chrysler)».

Και καταλήγει λέγοντας ότι «Η αγορά θα κάνει στροφή μακριά από τα κλασικά οικογενειακά και θα υπάρξουν αρκετές διαρθρωτικές μόνιμες αλλαγές στην κατηγορία».

[Πηγή: Automotive News]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube