Η δικαίωση του ανάπηρου

Η δικαίωση του ανάπηρου

Είχε καταδικαστεί για οδήγηση σε κατάσταση μέθης αφού χτύπησε με το καροτσάκι του φορτηγό πάνω σε διάβαση πεζών!

Εφετείο της Πολιτείας του Oregon ανέτρεψε την πρωτόδικη απόφαση όπου ο ανάπηρος είχε καταδικαστεί για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ.

Η αστυνομία της κομητείας Lincoln τον συνέλαβε αφού χτύπησε με το αναπηρικό του σκούτερ φορτηγό που είχε σταματήσει πάνω σε διάβαση πεζών.

Ο ανάπηρος βρέθηκε με αυξημένο ποσοστό αλκοόλ στο αίμα του και μετά από διήμερη δίκη καταδικάστηκε σε αφαίρεση της άδειας οδήγησης για τρία χρόνια και πρόστιμο 1.500 δολαρίων.

Το εφετείο του Oregon δέχτηκε την άποψη της υπεράσπισης που απέδειξε ότι ο ανάπηρος εκινείτο με το αναπηρικό του σκούτερ πάνω σε διάβαση πεζών, οπότε δεν μπορούσε να θεωρηθεί ότι «οδηγούσε». Επιπλέον, το αναπηρικό καροτσάκι δεν μπορούσε να θεωρηθεί «όχημα», αλλά αναγκαίο βοήθημα κινητικότητας, οπότε η κατηγορία περί οδήγησης οχήματος σε κατάσταση μέθης απορρίφθηκε.

Η ουσία ήταν δηλαδή ότι ο ανάπηρος ήταν πάνω σε διάβαση και, όπως ορίζει ο αμερικανικός νόμος, «πεζός χαρακτηρίζεται όποιο πρόσωπο κινείται με τα πόδια ή με αναπηρικό καροτσάκι». 

Το παράξενο είναι ότι ο ανάπηρος είχε ήδη μια καταδίκη για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ από το 2007, όμως τα δικαστικά αρχεία δεν ανέφεραν αν ήταν στο τιμόνι αυτοκινήτου ή πάνω σε αναπηρικό καροτσάκι. Επίσης, δεν είναι ξεκάθαρο ποια άδεια οδήγησης του είχε αφαιρεθεί μετά την πρωτόδικη καταδίκη του το 2012.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube