Η Aston Martin Valkyrie δεν θα έχει ηχοσύστημα

Η Aston Martin Valkyrie δεν θα έχει ηχοσύστημα

Το hypercar της Aston Martin θα κοστίζει εκατομμύρια αλλά δεν θα έχει ηχοσύστημα. Από άποψη.

Το hypercar της Aston Martin, η Valkyrie που θα κάνει χρόνους αντίστοιχους με αυτοκίνητα F1 στην ειδική πιστάδικη έκδοσή της, δεν θα έχει ηχοσύστημα. Με έναν πολύστροφο V12 6,5 lt πίσω από τους επιβάτες, ίσως και να μην χρειάζεται.

Ο ατμοσφαιρικός κινητήρας, εξελιγμένος από την Cosworth, θα στροφάρει ως τις 11.000 rpm, οπότε έτσι κι αλλιώς, ό,τι κι αν έπαιζε το ηχοσύστημα θα ήταν αδύνατο να ακουστεί. Γιατί να κουβαλάς περιττό βάρος λοιπόν; Ίσως αυτό να σκέφτηκαν ο Adrian Newey και η ομάδα του.

Διαβάστε ακόμη Η Aston Martin Valkyrie σε μορφή (σχεδόν) παραγωγής



Το ζήτημα πάντως δεν είναι πρακτικό αλλά χαρακτήρα. Κάτι τέτοιες ιδιοτροπίες χτίζουν τον θρύλο ενός αυτοκινήτου. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η 3θέσια McLaren F1 η οποία δεν είχε ραδιόφωνο επειδή δεν άρεσε στον δημιουργό της, στον Νοτιοαφρικάνο Gordon Murray να ακούει ραδιόφωνο. Είχε όμως ένα CD-changer της Kenwood, ειδικά σχεδιασμένο για την περίσταση. Ε, η Valkyrie δεν θα έχει καθόλου ηχοσύστημα. Αυτό αποκάλυψε στο Bloomberg ο Marek Reichman, επικεφαλής σχεδιασμού της Aston Martin που εξελίσσει από κοινού με την Red Bull το αυτοκίνητο. Θα έχει όμως air condition. Και ένα τουλάχιστον ηχείο για τις διάφορες ηχητικές προειδοποιήσεις. Με λίγα λόγια, αν θέλετε 1.000+ άλογα και ανέσεις, προτιμήστε το Mercedes-AMG Project One. Αλλά ξέχασα, η παραγωγή είναι ήδη sold out.

Ο Reichman αποκάλυψε επίσης την διάταξη 12 σε 1 της εξάτμισης της Valkyrie. Με τους αυλούς δηλαδή από κάθε έναν από τους δώδεκα κυλίνδρους να καταλήγουν απευθείας σε έναν. Σύμφωνα με τον Newey κάνει το μοτέρ να ακούγεται ότι δουλεύει με τις διπλάσιες στροφές.

Πηγή R&T

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube