Η απόλυτη ταπείνωση… [video]

Η απόλυτη ταπείνωση… [video]

…είναι όταν μια Shelby Mustang GT500 των 720 ίππων κοντράρει με ένα Ford Focus και παρά λίγο να το τρακάρει κάνοντας τετακέ στην ευθεία!

Υπάρχουν δυνατές και γρήγορες Ford Mustang, αλλά καμιά δεν είναι σαν τη Shelby GT500 με το πακέτο SVT (Special Vehicle Team).

Έχει 720 άλογα και τέσσερις εξατμίσεις που το διαλαλούν, έτσι ώστε να το μάθει όλος ο κόσμος – όπως θα δείτε και θα ακούσετε στο video που ακολουθεί. Και μπορεί να μην είναι φτιαγμένη για να στρίβει γρήγορα, όμως λίγα αυτοκίνητα μπορούν να τα βάλουν μαζί της σε κόντρα στην ευθεία.

Το τέρας αυτό ήταν παρόν σε μια εκδήλωση Supercars Rallye στη Γερμανία, όπου εκμεταλλεύτηκε την ύπαρξη ενός μικρού αεροδρομίου για να πάρει μέρος σε μερικούς αυτοσχέδιους αγώνες ντράγκστερ.

Αφού νίκησε μια παρόμοια Mustang και μία φτιαγμένη Porsche –που έδωσε πάντως μάχη– η Shelby GT500 SVT στήθηκε δίπλα και σε κάτι σαφώς πιο ταπεινό: ένα Ford Focus ST. Βελτιωμένο βέβαια, αλλά πόσα άλογα να έβγαζε από 2,5 λίτρα; Εκτός κι αν φορούσε κι αυτό κάποιον αμερικάνικο V8…

Εν πάση περιπτώσει, ο οδηγός της GT500, σαν σωστός αθλητής, αποφάσισε να τα δώσει και πάλι όλα. Κι εδώ ήταν που στράβωσε το πράγμα. Παρά την πείρα του από τις προηγούμενες κόντρες και τα ήδη ζεσταμένα του λάστιχα, μόλις ένιωσε τους πίσω τροχούς να χάνουν την πρόσφυσή τους και το αυτοκίνητο να «φιδιάζει», υπερδιόρθωσε με το τιμόνι, έφυγε από την άλλη μεριά, πάτησε φρένο (αντί να κόψει ελαφρά το γκάζι) κι έχασε εντελώς τον έλεγχο. 

Η Shelby έφυγε αριστερά, κατευθείαν για το Focus, του οποίου ο οδηγός είχε όμως την ετοιμότητα και τα ρεφλέξ για να κάνει αποφευκτικό ελιγμό και να γλιτώσει. Από τύχη, η GT500 σταμάτησε κι αυτή τελικά με ασφάλεια, χωρίς καν να βγει στο χορτάρι, με τον οδηγό της ταπεινωμένο μεν αλλά ευτυχή που δεν έφυγε με την οδική βοήθεια και με την υποχρέωση να επισκευάσει δύο αυτοκίνητα…

Εμφανώς επηρεασμένος, έχασε και την τελευταία κόντρα της ημέρας με ένα φτιαγμένο Audi A7, οπότε άφησε τις εξατμίσεις της GT500 να διορθώσουν το ίματζ του μπροστά στο ντεσιμπελόμετρο…

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube