Δύο νέα ηλεκτρικά SUV διά χειρός Gordon Murray

Δύο νέα ηλεκτρικά SUV διά χειρός Gordon Murray

H Gordon Murray Automotive ανακοίνωσε ότι εξελίσσει δύο ηλεκτρικά SUV μαζικής παραγωγής τα οποία θα αλλάξουν όσα ξέραμε για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

GMA

Η Gordon Μurray Automotive έχει ήδη ξεκινήσει την εξέλιξη δύο ηλεκτρικών SUV μαζικής παραγωγής. Τα δύο νέα μοντέλα θα βασίζονται σε μια ολοκαίνουργια ηλεκτρική πλατφόρμα η οποία σχεδιάζεται από την Gordon Murray Design.

Ο Gordon Murray μιλώντας για τα δύο νέα SUV, υποσχέθηκε ότι «θα αλλάξουν όσα ξέραμε για την αυτονομία των ηλεκτρικών και την δυναμική τους». Αν και ηλεκτρικά, τα SUV θα κατασκευαστούν γύρω από τις βασικές αρχές της GMA: Χαμηλό βάρος, μικρό μέγεθος, χαμηλός αεροδυναμικός συντελεστής και ευελιξία.

Gordon Murray Automotive, istream chassis side view

Πρόσφατα, ο Βρετανός, δήλωσε στο Autocar «πλέον τα οικογενειακά αυτοκίνητα ζυγίζουν 2,5 τόνους κάτι το οποίο δεν είναι σωστό, εμείς πιστεύουμε ότι υπάρχει τρόπος να πετύχουμε σημαντικά χαμηλότερο βάρος».

Επιπλέον, ο Murray ανέφερε ότι και τα δύο μοντέλα θα είναι προσιτά με το ένα να είναι προσθιοκίνητο 4θέσιο και το άλλο τετρακίνητο 5θέσιο. 

Τέλος, αυτό που γνωρίζουμε για την ηλεκτρική πλατφόρμα στην οποία θα βασίζονται τα δύο νέα ηλεκτρικά μοντέλα είναι ότι θα είναι σχεδιασμένη με τη μέθοδο iStream. H Gordon Murray Design υποστηρίζει, ότι η πλατφόρμα σχεδίασης iStream, μειώνει το συνολικό βάρος ενός τυπικού οικογενειακού μοντέλου κατά 20%, ενώ χάρη στον επαναστατικό σχεδιασμό της απαιτεί 50% λιγότερα εξαρτήματα για την κατασκευή των πάνελ του αμαξώματος. 

[Πηγή Autocar]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube