Drag Race: Toyota GR Yaris εναντίον Honda Civic Type R [video]

Drag Race: Toyota GR Yaris εναντίον Honda Civic Type R [video]

Το τετρακίνητο Toyota GR Yaris αντιμετωπίζει το προσθιοκίνητο αλλά ισχυρότερο Honda Civic Type R στο βρεγμένο.

Το τετρακίνητο καυτό σουπερμίνι Toyota GR Yaris είναι πολύ διαφορετικό αυτοκίνητο σε σύγκριση με το προσθιοκίνητο και μικρομεσαίο Honda Civic Type R, όμως αυτό δεν εμπόδισε το βρετανικό carwow από το να οργανώσει ένα drag race μεταξύ τους.

Να θυμίσουμε πως το Toyota GR Yaris φορά υπερτροφοδοτούμενο τρικύλινδρο κινητήρα 1,6 λίτρων με απόδοση 261 PS και 360 Nm ροπής. Η κίνηση μεταδίδεται και στους τέσσερις τροχούς μέσω του χειροκίνητου κιβωτίου έξι σχέσεων και του συστήματος τετρακίνησης GR-Four, επιτρέποντας επιτάχυνση 0-100 km/h σε κάτω από 5,5".

Αντίστοιχα, το μεγαλύτερο Honda Civic Type R φορά υπερτροφοδοτούμενο τετρακύλινδρο κινητήρα 2,0 λίτρων που αποδίδει 320 PS και 400 Nm. Η κίνηση μεταδίδεται στους εμπρός τροχούς με τη βοήθεια διαφορικού περιορισμένης ολίσθησης με την επιτάχυνση 0-100 km/h να ολοκληρώνεται σε 5,7".

Φυσικά, οι συνθήκες στις οποίες έγινε η κόντρα ευνοούν το τετρακίνητο GR Yaris όμως σε κάθε περίπτωση έχει ενδιαφέρον να παρακολουθήσετε και το παρακάτω βίντεο με τη δοκιμασία.

[Πηγή: carwow]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube