Drag Race: BMW M8 εναντίον BMW M2 [video]

Drag Race: BMW M8 εναντίον BMW M2 [video]

Η ναυαρχίδα της M Performance έρχεται αντιμέτωπη με το βενιαμίν της γκάμας.

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πόση διαφορά έχουν στις επιδόσεις η κορυφαία και ακριβότερη M8 με την μικρότερη και πιο προσιτή Μ2; Το βρετανικό carwow θέλησε να απαντήσει αυτό το ερώτημα με ένα παραδοσιακό drag race στο γνωστό πλέον αεροδιάδρομο.

Για να έχουμε ένα καλύτερο μέτρο σύγκρισης, η BMW M8 Coupe Competition φορά τον twin-turbo V8 4,4 λίτρων που αποδίδει 625 PS και 750 Nm ροπής. Η δύναμη μεταφέρεται και στους τέσσερις τροχούς μέσω του αυτόματου κιβωτίου Steptronic 8 σχέσεων και του συστήματος τετρακίνησης xDrive. Έτσι, η επιτάχυνση 0-100 km/h ολοκληρώνεται σε 3,2" ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 305 km/h (προαιρετικό M Driver's Package).

Μπορεί το αποτέλεσμα της κόντρας να είναι ξεκάθαρο λόγω της χαοτικής διαφοράς στα τεχνικά χαρακτηριστικά των δύο μοντέλων, όμως έχει ενδιαφέρον να δούμε τη μεταξύ τους διαφορά.Η "μικρή" της παρέας BMW M2 Competition φορά εξακύλινδρο μοτέρ 3,0 λίτρων που αποδίδει 410 PS και 550 Nm ροπής. Η κίνηση μεταδίδεται στους πίσω τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου M DCT 7 σχέσεων. Η επιτάχυνση 0-100 km/h απαιτεί 4,2" ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 280 km/h (προαιρετικό M Driver's Package).

Μπορεί το αποτέλεσμα να είναι δεδομένο λόγω της χαοτικής διαφοράς μεταξύ των δύο μοντέλων, όμως έχει ενδιαφέρον να δούμε τη διαφορά που θα έχουν. Σημαντικό είναι βέβαια το χάσμα και όσον αφορά τις τιμές τους στην ελληνική αγορά, καθώς η M8 ξεκινά από τα €219.250 ενώ η M2 από τα €83.750.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube