Κύριοι, τα ρέστα σας για ένα θρυλικό μονοθέσιο της Formula 1

Κύριοι, τα ρέστα σας για ένα θρυλικό μονοθέσιο της Formula 1

Ένα από τα πλέον θρυλικά μονοθέσια της Formula 1, η Ferrari F2003-GA του Michael Schumacher, βγαίνει στο σφυρί έναντι $9,5 εκατ.

Ο οίκος RM Sotheby's δημοπρατεί ένα από τα σημαντικότερα μονοθέσια στην ιστορία της Formula 1. Την Ferrari F2003-GA του θρυλικού Michael Schumacher.

Το μονοθέσιο έχει αριθμό πλαισίου 229 και είναι αυτό με το οποίο ο Γερμανός πιλότος της Scuderia Ferrari βρέθηκε για πέντε φορές στο ψηλότερο σκαλί του πόντιουμ και για άλλες δύο φορές στην πρώτη τριάδα της κατάταξης, ενώ παράλληλα κέρδισε το παγκόσμιο πρωτάθλημα οδηγών το 2003. 

Ferrari F2003

Συγκεκριμένα, η Ferrari F2003-GA είναι το μονοθέσιο με το οποίο ο Michael Schumacher κέρδισε το έκτο του παγκόσμιο πρωτάθλημα, σπάζοντας το ρεκόρ που κατείχε για δεκαετίες ο έτερος θρύλος της Formula 1, Juan Manuel Fangio.

Η F2003-GA πωλείται μαζί με το κόκκινο βιβλίο της Ferrari Classiche και έχει τρέξει μόλις 148 μίλια από το τέλος της αγωνιστικής της ζωής. Μερικά από αυτά τα μίλια μάλιστα, τα έκανε ο γιος του Michael Schumacher, Mick, ο οποίος αυτή τη στιγμή αγωνίζεται με τα χρώματα της Haas F1.

Ferrari F2003

Ο κινητήρας με τον οποίο εφοδιάζεται το εν λόγω μονοθέσιο, είναι ένας V10 των 3.0 lt που αποδίδει 875 PS και στροφάρει μέχρι τις 19.000 rpm. Έχει επισκευαστεί πλήρως φέτος, τόσο ο κινητήρας όσο και το μονοθέσιο από το τμήμα Ferrari Formula 1 Clienti και η τιμή του σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ανθρώπων του οίκου RM Sotheby’s εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει, τα 9,5 εκατ. δολάρια.

Η δημοπρασία, για όσους τυχόν ενδιαφέρονται, θα λάβει χώρα στις 9 Νοεμβρίου του 2022.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube