Σε δημοπρασία η Ferrari F2002 του Michael Schumacher [video]

Σε δημοπρασία η Ferrari F2002 του Michael Schumacher [video]

Με αυτήν ο Γερμανός είχε κατακτήσει τον πέμπτο του τίτλο το 2002.

Το μονοθέσιο με το οποίο o Michael Schumacher κατέκτησε τον πέμπτο του τίτλο το 2002, βγαίνει σε δημοπρασία από τον οίκο Sotheby’s.

Η Ferrari F2002 με αριθμό πλαισίου 219 είναι αυτή με την οποία ο Γερμανός πήρε τις νίκες στους αγώνες της Γαλλίας, της Αυστρίας και του Σαν Μαρίνο το 2002, με τον αγώνα στη Γαλλία (Magny-Cours) να είναι αυτός που του κατοχύρωσε και τον τίτλο της χρονιάς εκείνης, έξι αγώνες πριν ολοκληρωθεί η σεζόν.  Συνολικά εκείνη τη χρονιά ο Schumi είχε κερδίσει 11 αγώνες.

Η συγκεκριμένη Ferrari είναι ένα από τα τελευταία V10 μονοθέσια με την υπογραφή του Rory Byrne και είναι αυτή που παραπέμπει περισσότερο από όλες στην θρυλική Ferrari F40. Το συγκεκριμένο σασί χρησιμοποιήθηκε στη συνέχεια, μετά το GΡ της Γαλλίας, ως μονοθέσιο δοκιμών και την επόμενη χρονιά αποσύρθηκε. Έκτοτε, έχει περάσει από την ιδιοκτησία πολλών συλλεκτών για να βγει τώρα σε δημοπρασία από τον οίκο Sotheby’s.

Μέρος των εσόδων από την πώληση θα διατεθεί στο μη κερδοσκοπικό Ίδρυμα Keep Fighting, Never Give Up Foundation που ιδρύθηκε από την οικογένεια του Michael Schumacher.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube