Dieselgate: Προσεχώς ανάκληση Porsche Panamera

Dieselgate: Προσεχώς ανάκληση Porsche Panamera

Ύστερα από τις Macan και Cayenne, ήρθε η σειρά της Panamera ντίζελ να αποτελέσει αντικείμενο ανάκλησης, λόγω της παρουσίας λογισμικού παραπλάνησης των μετρήσεων στο μοτέρ της.

Στην Porsche, πρέπει σαφώς να βρίσκονται στα μαύρα πανιά που υπέκυψαν στον πειρασμό του ντίζελ. Η φίρμα της Στουτγάρδης δεν πέρασε αλώβητη από το dieselgate και εξακολουθεί να πιέζεται από τις συνέπειες του σκανδάλου, το οποίο ξέσπασε σχεδόν πριν από τρία χρόνια. Σύμφωνα με τον «Der Spiegel», οι γερμανικές αρχές αυτή τη φορά έβαλαν στο σκόπευτρο τη μεγάλη μπερλίνα Panamera.

Η γερμανική εβδομαδιαία έκδοση αναφέρει ότι η KBA, η ομοσπονδιακή ρυθμιστική αρχή για τις μεταφορές στη χώρα, ετοιμάζεται να επιβάλλει στην Porsche ανάκληση των μοντέλων Panamera που φορούν κινητήρα ντίζελ. Το αυτοκίνητο είναι ύποπτο ότι είναι εξοπλισμένο με λογισμικό παραπλάνησης των μετρήσεων σε ό,τι αφορά τις εκπομπές οξειδίων του αζώτου (NOx).

Αυτή η ανάκληση θα ακολουθήσει την εκστρατεία ανάκλησης των Cayenne και Macan, τον οποίο απαίτησε η KBA πριν από μερικές εβδομάδες. Αυτό περιελάμβανε περισσότερα από 60.000 αυτοκίνητα. Για την Panamera, δεν γνωρίζουμε ακόμα πόσα αυτοκίνητα επηρεάζονται.

Τον Απρίλιο, ένα από τα ανώτερα στελέχη της φίρμας συνελήφθη και κρατήθηκε στο πλαίσιο της έρευνας για dieselgate, ύστερα από εφόδους στις εγκαταστάσεις της Porsche. Σημειώστε ότι τους τελευταίους μήνες, το ντίζελ έχει ουσιαστικά εξαφανιστεί από την γκάμα της Porsche, ακόμη και σε μοντέλα που λανσαρίστηκαν πρόσφατα, συμπεριλαμβανομένης της δεύτερης γενιάς της Panamera.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube