Η Porsche ανακαλεί ένοχες χειραγώγησης Cayenne και Macan ντίζελ

Η Porsche ανακαλεί ένοχες χειραγώγησης Cayenne και Macan ντίζελ

Η Porsche πρέπει να ανακαλέσει σχεδόν 60.000 ντίζελ Cayenne και Macan στην Ευρώπη για να διορθώσει τον κινητήρα τους, σε συνέχεια του εντοπισμού παράνομων λειτουργιών του λογισμικού τους από τη ρυθμιστική αρχή KBA.

Συγκεκριμένα, οι επιθεωρήσεις της Ομοσπονδιακής Αρχής Οδικών Μεταφορών (KBA) στα γερμανικά SUV διαπίστωσαν ότι περιείχαν λογισμικό που θα μπορούσε να παραπλανήσει τους ελέγχους εκπομπών για τα οξείδια του αζώτου που προκαλούν «νέφος», ανέφερε το γερμανικό υπουργείο Μεταφορών σε ηλεκτρονική δήλωσή του.

Η Porsche δεν ήταν άμεσα διαθέσιμη για σχόλια επί των δηλώσεων του γερμανικού υπουργείου. 

Η ανάκληση, που αφορά 52.831 Macan με 3λιτρο μοτέρ V6 και 6.775 Cayenne με 4,2λιτρο V8, σηματοδοτεί την πιο πρόσφατη εμπλοκή στην προσπάθεια του μητρικού Volkswagen Group να σχεδιάσει μια γραμμή υπό το σκάνδαλο εξαπάτησης των μετρήσεων για τις εκπομπές ντίζελ, για το οποίο η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία εγκαλείται επανειλημμένως από τον Σεπτέμβριο του 2015.

Την περασμένη εβδομάδα, η επίσης θυγατρική φίρμα του VW Group, η Audi, ανέστειλε τις παραδόσεις ορισμένων μοντέλων  από τα υφιστάμενα A6 και A7, συνεχίζοντας μια σειρά ανακλήσεων που αποτελούν κόλαφο στην εικόνα του Ingolstadt.

Η Porsche, η οποία χρησιμοποιεί κινητήρες ντίζελ που της προμηθεύει η Audi, είχε ενημερώσει τους Γερμανούς ελεγκτές τον Φεβρουάριο σχετικά με τις «παρατυπίες» που διαπιστώθηκαν στις δοκιμές εκπομπών. Η υποχρεωτική ανάκληση αναφέρθηκε για πρώτη φορά από το γερμανικό εβδομαδιαίο περιοδικό Der Spiegel.

Η Audi, τον Μάρτιο, δήλωσε ότι αναμένει από την Ομοσπονδιακή Αρχή Οδικών Μεταφορών να εκδώσει περισσότερες ανακλήσεις ντίζελ, καθώς εξετάζει μια ομάδα μοντέλων που πωλούνται στην Ευρώπη. Η Audi ξεκίνησε να αποκαθιστά τον περασμένο Ιούλιο τα εγκαλούμενα μοντέλα της που ξεπερνούν τα 850.000 αυτοκίνητα.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube