Dieselgate: Η Volkswagen θα πληρώσει €830 εκατομμύρια σε Γερμανούς πελάτες της

Dieselgate: Η Volkswagen θα πληρώσει €830 εκατομμύρια σε Γερμανούς πελάτες της

Από το 2015 μέχρι σήμερα το σκάνδαλο έχει κοστίσει περίπου €30 δισεκατομμύρια στο VW Group.

Η Volkswagen συμφώνησε με την Ομοσπονδία Οργανισμών Καταναλωτών στη Γερμανία (VZBV) πως θα πληρώσει €830 εκατομμύρια στους πελάτες της που ζημιώθηκαν από το σκάνδαλο Dieselgate.

Τα δύο μέρη κατέληξαν σε αυτό το συμβιβασμό μετά από συζητήσεις στο δικαστήριο του Braunschweig. Υπολογίζεται πως τα χρήματα θα μοιραστούν σε περίπου 260.000 ιδιοκτήτες αυτοκινήτων του Volkswaegn Group. Το ποσό που θα λάβει ο κάθε ένας θα κυμαίνεται μεταξύ €1350 και €6257, ανάλογα με τη χρονολογία και το μοντέλο του αυτοκινήτου.

Το Dieselgate ξέσπασε τον Σεπτέμβριο του 2015, με την Volkswagen να αναγνωρίζει ότι περισσότερα από έντεκα εκατομμύρια αυτοκίνητά της, που πωλήθηκαν σε όλο τον κόσμο, ήταν εξοπλισμένα με παράτυπη τεχνολογία σχεδιασμένη να ελαχιστοποιεί τις ρυπογόνες εκπομπές κατά τη διάρκεια δοκιμών πιστοποίησης.

Από το 2015 μέχρι σήμερα, το σκάνδαλο έχει κοστίσει περίπου €30 δισεκατομμύρια στην Volkswagen. Ο γερμανικός κολοσσός έχει ήδη καταλήξει σε συμβιβασμούς με πελάτες της σε ΗΠΑ και Αυστραλία ενώ μετά από τη Γερμανία θα ακολουθήσουν η Μ.Βρετανία και άλλες χώρες της Ευρώπης.

[Πηγή: Autocar]

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube