«Δεν θα ακολουθήσουμε το παιχνίδι της Tesla», δηλώνουν στην Volvo

«Δεν θα ακολουθήσουμε το παιχνίδι της Tesla», δηλώνουν στην Volvo

Η Volvo δήλωσε ότι δεν βρίσκει κανένα απολύτως λόγο να μειώσει τις τιμές της από τη στιγμή που ζήτηση για τα μοντέλα της είναι μεγάλη και οι πωλήσεις πάνω από τους στόχους που είχαν τεθεί.

Σε αντίθεση με την Tesla αλλά και πολλές ακόμα αυτοκινητοβιομηχανίες που μείωσαν τις τιμές των μοντέλων τους προκειμένου να ανταγωνιστούν τους Κινέζους κατασκευαστές, η Volvo, δε θα ακολουθήσει αυτήν την τακτική αφού όπως ανέφεραν υψηλόβαθμα στελέχη της εταιρείας, οι πωλήσεις έχουν αυξηθεί κατά 10% το πρώτο 3μηνο του 2023, με την τάση, να είναι σαφώς αυξητική. 

Τα ηλεκτρικά μοντέλα της Volvo αντιπροσώπευαν πέρσι το 11% των πωλήσεων της εταιρείας και φέτος είναι πολύ πιθανό, το ποσοστό αυτό να υπερδιπλασιαστεί. Ο διευθύνων σύμβουλος της σουηδικής φίρμας, Jim Rowan, δήλωσε στο Reuters ότι «η ζήτηση για τα μοντέλα μας εξακολουθεί να είναι υψηλή παρά τον έντονο ανταγωνισμό και τις επιθετικές πολιτικές που αυτός ακολουθεί. Επομένως, δεν βλέπω για ποιο λόγο θα πρέπει να μπούμε σε ένα παιχνίδι μείωσης των τιμών μας».

volvo

Ακολούθως πρόσθεσε ότι οι τιμές του λιθίου, μια σημαντική «πηγή» κόστους για τα ηλεκτρικά οχήματα, έχουν αρχίσει να μειώνονται παρά τις ανακοινώσεις της Χιλής ότι σκοπεύει να εθνικοποιήσει τη βιομηχανία λιθίου της χώρας. 

«Πέρα από τη Χιλή που είναι η δεύτερη παραγωγός χώρα λιθίου στον κόσμο υπάρχουν και σε άλλες περιοχές κοιτάσματα λιθίου τα οποία σιγά σιγά θα είναι διαθέσιμα σε όλους. Προβλέπω λοιπόν ότι σύντομα το κόστος της κατασκευής των μπαταριών θα μειωθεί, κάτι που θα ωφελήσει και εμάς τους κατασκευαστές αλλά και το καταναλωτικό κοινό» δήλωσε ο Jim Rowan, χωρίς βέβαια να εξηγεί πως αυτό θα ωφελήσει τους καταναλωτές από τη στιγμή που δε θα μειωθούν οι τιμές στα αυτοκίνητα. Τουλάχιστον της Volvo… 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube