Δεν φεύγει από την Κίνα η DS Automobiles

Δεν φεύγει από την Κίνα η DS Automobiles

Παρά τις χαμηλές πωλήσεις η Stellantis θα κρατήσει ζωντανή την DS στη μεγαλύτερη αγορά του κόσμου.

Η Stellantis, η τέταρτη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο, θα συνεχίσει να διαθέτει όλα τα μοντέλα της DS στην Κίνα, παρά το γεγονός ότι η μάρκα έχει καταγράψει απογοητευτικές πωλήσεις. 

Η προσπάθεια να εδραιωθεί η μάρκα στη μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων του κόσμου θα συνεχιστεί και μάλιστα για το λόγο αυτό θα υπάρξει ένα νέο ολοκληρωμένο πλάνο όπως αποκάλυψε η διευθύντρια της μάρκας Beatrice Faucher.

Μετά τη δημιουργία της Stellantis, που προέκυψε από τη συγχώνευση της Fiat Chrysler και της PSA, ο διευθύνων σύμβουλος Carlos Tavares υποσχέθηκε να διατηρήσει και τις 14 μάρκες του ομίλου υπό την προϋπόθεση ότι καθεμία να είναι ισχυρή και να πετυχαίνει θετικά οικονομικά αποτελέσματα. 

Το ζήτημα της διατήρησης της παρουσίας της DS στην Κίνα, επανήλθε στην επιφάνεια όταν η Stellantis πούλησε το μερίδιό της σε μια τοπική μονάδα παραγωγής της μάρκας.

«Τίποτα δεν αλλάζει για την DS σε αυτό το σημείο. Το σχέδιο είναι να συνεχίσουμε δυναμικά στην Κίνα», είπε η Faucher στους δημοσιογράφους. Ο Tavares μάλιστα θα αναλύσει στις αρχές του 2022 πώς στοχεύει να αναζωογονήσει τις πωλήσεις της μάρκας στη μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτου στον κόσμο.

Η DS, η οποία είναι μία από τις premium μάρκες της Stellantis μαζί με την Alfa Romeo και τη Lancia, θα εγκαινιάσει τη μεσαία ηλεκτρική πλατφόρμα STLA του ομίλου με ένα νέο μοντέλο το 2024.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube