Δημοπρατήθηκε το Hennessey Venom GT του Steven Tyler

Δημοπρατήθηκε το Hennessey Venom GT του Steven Tyler

Ο frontman των Aerosmith αποχωρίστηκε το καμάρι του γκαράζ του, ένα Hennessey Venom GT, για φιλανθρωπικό σκοπό.

Ο Steven Tyler, ήταν ένας από τους ανθρώπους που στήριξαν ενεργά την προσπάθεια της Hennessey με το Venom GΤ, αγοράζοντας ένα νωρίς-νωρίς.

Για όσους έχουν πολλές άγνωστες λέξεις παραπάνω, υπενθυμίζουμε ότι ο Steven Tyler είναι γνωστός σε όλο τον κόσμο, από τη δεκαετία του ’70, ως τραγουδιστής του συγκροτήματος Aerosmith. Η Hennessey Performance Engineering είναι ο βελτιωτικός οίκος του Αμερικανού John Hennessey, ο οποίος το 2010 αποκάλυψε ένα δικό του αυτοκίνητο, το Venom GT, το οποίο είχε σκοπό να γίνει το ταχύτερο αυτοκίνητο του κόσμου.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ford Focus RS με 405 PS από τη Hennessey [video]

Βασισμένο στο πλαίσιο μιας Lotus Elise, αλλά με σημαντικά μεγαλύτερο μεταξόνιο και μετατρόχια, το Hennessey Venom GT έχει τοποθετημένο πίσω από την καμπίνα έναν 7λιτρο V8 με δύο τούρμπο που αποδίδει από 1.200 έως και πάνω από 1.500 PS, αναλόγως ρύθμισης. Το Venom ζυγίζει μόλις 1.250 kg, οπότε οι επιδόσεις είναι καταιγιστικές. Με 0-300 km/h σε μόλις 13,63’’ είναι το γρηγορότερο αυτοκίνητο του κόσμου σε αυτή τη μέτρηση, κατακτώντας το αντίστοιχο Guinness World Record, ενώ η τελική του φτάνει τα 434 km/h.

Ο Steven Tyler είχε δει εξαρχής με συμπάθεια την αυτή την προσπάθεια, όμως θα προτιμούσε ένα Venom με ανοιχτή οροφή, και το 2011 έπεισε τον Hennessey να φτιάξει μια τέτοια έκδοση. Τα πρώτα πέντε Venom GT Spyder παράχθηκαν το 2013, και το πρώτο από αυτά αγοράστηκε από τον Tyler. Στις αρχές του 2017, με την παραγωγή του Venom να φτάνει στο τέλος της, ο Tyler αποφάσισε να πουλήσει το αυτοκίνητό του, και τα έσοδα να διατεθούν για φιλανθρωπικό σκοπό.

Το μαύρο Hennessey Venom GT Spyder με τον διάσημο ιδιοκτήτη δημοπρατήθηκε τελικά από τον οίκο Barrett-Jackson, στο Scottsdale, την περασμένη εβδομάδα. Η τιμή που έπιασε ήταν $800.000, τα οποία θα πάνε στο Janie’s Fund, μια φιλανθρωπική οργάνωση που έχει ιδρύσει ο Tyler, η οποία βοηθάει κακοποιημένα κορίτσια να ορθοποδήσουν. Το όνομά είναι εμπνευσμένο από το τραγούδι Janie’s got a gun, των Aerosmith φυσικά.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ρεκόρ Guinness για το μεγαλύτερο σημάδι στην άσφαλτο [video]

Ο πλειοδότης, εκτός από το Venom GT Spyder, με τα χρήματα αυτά κερδίζει επιπλέον μια εβδομάδα διακοπές στο σπίτι του Tyler στη Χαβάη και μια κιθάρα με τις υπογραφές όλων των μελών των Aerosmith. Το ίδιο το αυτοκίνητο ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα του είδους του χάρη στην καλλιτεχνική απεικόνιση ενός ματιού ανάμεσα στα καθίσματα, που παραπέμπει σε ένα τατού του Tyler, αλλά και στο ηχοσύστημα της JL Audio.

[Πηγή: Motor1]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube