Ford Focus RS με 405 PS από τη Hennessey Performance [video]

Ford Focus RS με 405 PS από τη Hennessey Performance [video]

Ο Τεξανός βελτιωτής αυτή τη φορά καταπιάστηκε με ένα πιο οικονομικό, αλλά και ευρωπαϊκό αυτοκίνητο αναβαθμίζοντας το Ford Focus RS πάνω από τα 400 άλογα.

Για τον περισσότερο κόσμο, τα 350 άλογα του νέου Ford Focus RS ακούγονται και είναι αρκετά. Αλλά για όποιον θα ήθελε το δικό του RS να ξεχωρίζει και να είναι ακόμα πιο δυναμικό, η Hennessey αναλαμβάνει να του «φορτώσει» κάμποσες αναβαθμίσεις.

Ο Αμερικανός βελτιωτής είναι περισσότερο γνωστός για την ισχυρή αναβάθμιση της ιπποδύναμης μερικών βορειαμερικανικών σπορ και τοπ αυτοκινήτων, αλλά και για την τοποθέτηση bodykit, είδος βελτίωσης πολύ δημοφιλές στην αμερικανική αγορά. Η Hennessey Performance αυτή τη φορά όμως σκέφτηκε να ξεδιπλώσει την τεχνογνωσία της και σε πιο οικονομικά μοντέλα και μάλιστα από την Ευρώπη, όπως σε αυτό το HPE400, όπως ονομάζει το βελτιωμένο πιο σπορ Focus του Μπλε Οβάλ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Hennessey Performance: Chevy Camaro @ 325 km/h

Με την υπόσχεση το πρώτο δείγμα να είναι έτοιμο μέσα στις επόμενες 30 ημέρες, το πακέτο αναβάθμισης του 2,3λιτρου EcoBoost ανεβάζει τους στοκ 350 ίππους στους 405 και τα αντίστοιχα 44,9 kgm στα 58,7. Τα παραπανίσια 55 άλογα και 13,8 kgm επιτεύχθηκαν χάρη στην αναβάθμιση του τούρμπο, του ιντερκούλερ, της εισαγωγής αέρα, της εξάτμισης και του συστήματος ηλεκτρονικής διαχείρισης του μοτέρ. Στο σημείο αυτό να θυμίσουμε ότι η Hennessey μας έιχε προϊδεάσει για 500 άλογα στις αρχές Αυγούστου μέσω Twitter και μάλιστα ως απάντηση στη light εργοστασιακή αναβάθμιση της Mountune.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε το Ford Focus RS σε πίστα και δρόμο [video]

Η Hennessey Performance δεν δίνει προς το παρόν στοιχεία επιδόσεων για το Ford Focus RS HPE400, αλλά σαφώς και θα πετυχαίνει καλύτερα νούμερα από το 4,7” για τα 0-100 km/h που χρειάζεται το στοκ RS.

Γι’ αυτούς που ενδιαφέρονται για φαίνεσθαι να πούμε ότι το αυτοκίνητο δεν θα φορά πια τα σήματα του στάνταρ Focus RS, αλλά εξωτερικά θα διαθέτει σήματα της Hennessey, διακριτικά «HPE400» κι ένα σήμα «Powered by Hennessey» κάτω από το σήμα στο καπό. Την εμφάνιση θα συμπληρώνουν νέες ζάντες.

[Πηγή Hennessey Performance]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube