Δείτε τα πιο εντυπωσιακά ατυχήματα στο Nϋrburgring [video]

Δείτε τα πιο εντυπωσιακά ατυχήματα στο Nϋrburgring [video]

Δεν είναι εύκολο να... στρίψεις στο Ring ακόμη και αν είσαι επαγγελματίας.

Είναι η πιο φημισμένη πίστα στον κόσμο, αλλά και πιο δύσκολη όπως λένε όσοι την έχουν οδηγήσει. Παράλληλα είναι η πίστα που επισκέπτονται όλοι οι ερασιτέχνες για να δοκιμάσουν τις ικανότητές τους αλλά και τις δυνατότητες των αυτοκινήτων τους.

Όμως δεν είναι και τόσο εύκολο να ολοκληρώσεις πάντα τη διαδρομή της «Πράσινης Κόλασης» όπως ονομάζεται. Οι στροφές κρύβουν παγίδες και οι αμύητοι ή όσοι υπερεκτιμούν τον εαυτό τους καταλήγουν στις μπαριέρες δίνοντας «τροφή» σε φωτογράφους και κάμερες. 

Ατυχήματα συμβαίνουν όμως και σε επαγγελματίες οδηγούς στη διάρκεια αγώνων ή δοκιμών πρωτοτύπων. Πρόσφατα μάλιστα η επιτροπή ασφάλειας πιστών της FIA έδωσε το πράσινο φως στο σχέδιο βελτίωσης της ασφάλειας του Nϋrburgring.

Το υπέβαλλε η Capricorn Nϋrburgring GmbH, η εταιρεία που εκμεταλλεύεται την πίστα, μετά το δυστύχημα που συνέβη τον περασμένο Μάρτιο σε αγώνα VLN και στο οποίο έχασε τη ζωή του ένας θεατής. Ο Carsten Schumacher, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, δήλωσε: «Το επόμενο βήμα μας τώρα που η FIA ενέκρινε τις προτάσεις μας, είναι να προχωρήσουμε σε 7 μέτρα. Είναι πλήρως προγραμματισμένα και καιρού επιτρέποντος θα ξεκινήσουν στα μέσα Νοεμβρίου για να ολοκληρωθούν στις αρχές Μαρτίου».

Πριν λίγες μέρες πάντως, δόθηκε στη δημοσιότητα ένα βίντεο διάρκειας 16 λεπτών με τα πιο εντυπωσιακά φετινά ατυχήματα που αξίζει να δείτε. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube