node/37454

Δείτε πόσο πουλήθηκε η Ferrari F2002 του Michael Schumacher [video]

Είναι το δεύτερο ακριβότερο μονοθέσιο της F1 στην ιστορία.

Η Ferrari F2002 με την οποία ο Michael Schumacher κατέκτησε το πέμπτο του πρωτάθλημα στην F1 δημοπρατήθηκε από τον οίκο RM Sotheby's έναντι $6.643.750 (€5.995.718) στο Abu Dhabi. Το αστρονομικό ποσό καθιστά την F2002 το δεύτερο ακριβότερο μονοθέσιο στην ιστορία, μετά από τον προκάτοχό της - την F2001 - η οποία άλλαξε χέρια για $7,5 εκατομμύρια το 2017.

Ως μια σημαντικά αναβαθμισμένη έκδοση της άκρως επιτυχημένης F2001, η F2002 χρησιμοποιούσε κινητήρα V10 3,0 λίτρων, κιβώτιο ταχυτήτων από τιτάνιο, διαφορετική αναλογία βάρους, νέο σύστημα ψύξης και νέο αεροδυναμικό πακέτο. Συνολικά, η F2002 έχει στο "βιογραφικό" της 15 νίκες, 11 pole position και 15 ταχύτερους γύρους σε 19 αγώνες. Εκείνη η σεζόν είναι αξιομνημόνευτη για την Ferrari που κατέκτησε το πρωτάθλημα κατασκευαστών με 221 πόντους - δηλαδή ακριβώς όσους είχαν συλλέξει όλες οι υπόλοιπες ομάδες μαζί, αλλά και για τον Michael Schumacher που κατέκτησε τον τίτλο οδηγών με τη μεγαλύτερη έως τότε διαφορά από τον δεύτερο Rubens Barrichello.

Με τη συγκεκριμένη F2002 (αριθμός σασί 219), ο Michael Schumacher κέρδισε τα Grand Prix στο San Marino, την Αυστρία και τη Γαλλία, ενώ κατέκτησε και την pole position στην Ισπανία.

F2002

Μετά το τέλος του πρωταθλήματος, ένας συλλέκτης από την Ιαπωνία αγόρασε από την Scuderia τα μονοθέσια με αριθμό σασί 219 και 220. Το 2012, η F2002 no.219 άλλαξε χέρια για μια ακόμη φορά με όλα τα έσοδα από την πώλησή της να πηγαίνουν σε φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Κάπως έτσι φτάνουμε στο σήμερα που το μονοθέσιο δημοπρατήθηκε από τον οίκο RM Sotheby's στο Abu Dhabi. Σύμφωνα με το δελτίο τύπου, ο νέος ιδιοκτήτης θα παραλάβει την F2002 στην πίστα του Fiorano, αφού πρώτα οι μηχανικοί της Ferrari πραγματοποιήσουν μια πλήρη ανακατασκευή του κινητήρα και του κιβωτίου.

node/39166

Πήγε την Corvette για σέρβις και την βρήκε κατεστραμμένη

Η Chevrolet Corvette έπεσε από το ανυψωτικό μετά από λάθος των υπαλλήλων της αντιπροσωπείας.

Πέμπτη, 04 Ιουνίου 2020 | Επικοινωνία

Πήγε την Corvette για σέρβις και την βρήκε κατεστραμμένη

O Jake Miller από την Florida των ΗΠΑ, αγόρασε μια ολοκαίνουρια  Chevrolet C8 Corvette Z51 πριν από δύο μήνες. Όταν πήγε στην αντιπροσωπεία να παραλάβει το αυτοκίνητό του μετά από το πρώτο προγραμματισμένο service, αντίκρισε εικόνες καταστροφής.

Οι υπάλληλοι της αντιπροσωπείας είχαν τοποθετήσει με λάθος τρόπο το αυτοκίνητο στο ανυψωτικό, με αποτέλεσμα οι βραχίονες να σπάσουν τα μαρσπιέ και να προξενήσουν σημαντικές φθορές στο αμάξωμα του αυτοκινήτου προτού αυτό χτυπήσει με δύναμη στο έδαφος.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Μια ολοκαίνουρια Chevrolet C8 Corvette τράκαρε λίγο μετά την παραλαβή της [video]

Ο ιδιοκτήτης έγραψε στο Instagram: «Ναι, αυτό είναι το αυτοκίνητό μου. Δεν ήθελα να το μοιραστώ δημόσια μέχρι η αντιπροσωπεία να διορθώσει αυτή την κατάσταση. Από ότι φαίνεται κάποιοι ηλίθιοι που εργάζονται στο τμήμα service αποφάσισαν να κερδίσουν κάτι από την δική μου ατυχία τραβώντας φωτογραφίες και δημοσιεύοντας τις στο διαδίκτυο χωρίς την δική μου έγκριση. Σε όλους τους ιδιοκτήτες C8, σας παρακαλώ σιγουρευτείτε πως η αντιπροσωπεία σας έχει πρόσβαση στο διάγραμμα που έχω επισυνάψει προτού αφήσετε το αυτοκίνητό σας στα χέρια τους.»

Η αντιπροσωπεία ανέλαβε να πληρώσει για το αυτοκίνητο που προφανώς θα καταλήξει σε κάποια μάντρα δημοπρασιών για επισκευή. Όσο για τον ιδιοκτήτη, αποφάσισε να περιμένει λίγο καιρό ακόμα για να αγοράσει την ισχυρότερη Corvette Z06 που αναμένεται να παρουσιαστεί το 2021.

[Πηγή: jakeam3 μέσω autoevolution]

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Yes, this is my car. I did not want this to to be shared publicly until after the dealer had the opportunity to correct this crappy situation. Apparently some idiots in their service department took it upon themselves to try and get some clout from my misfortune by taking pictures and sharing them with out my consent. To the fellow C8 owners, please ensure your dealer is aware of the diagram in the second picture before you leave your car with them.#LT2 #c8corvette #c8 #chevrolet #mishap #c8mishap #chevroletperformance #chevroletcorvette #stingray #stingraycorvette #jmspedalmax @team_corvette @thec8page @_c8corvette @thecorvettec8 @corvette_ambassador1953 @corvette @maxxperfectiondetailing @premiervinylworks

A post shared by Jake A Miller (@jakeam3) on

node/39165

Ford, Peugeot ή Honda, ποιο αντέχει περισσότερη ώρα χωρίς λάδι; [video]

Μια σκληρή δοκιμασία μέχρι "θανάτου" για τρία ταλαιπωρημένα οχήματα.

Πέμπτη, 04 Ιουνίου 2020 | Επικοινωνία

Ford, Peugeot ή Honda, ποιο αντέχει περισσότερη ώρα χωρίς λάδι; [video]

Μετά από το βίντεο με τις εκτός δρόμου περιπέτειες προσιτών μεταχειρισμένων που έγινε viral, Matt Watson του βρετανικού Carwow σκέφτηκε ακόμα μια δοκιμασία για τα ταλαιπωρημένα Peugeot 206 (1998-2006), Ford Focus MK2 (2004-2008) και Honda Civic MB Fastback (1997–2001) προτού τα αποχαιρετίσει για τελευταία φορά. Αφαίρεσε όλο το λάδι από τον κινητήρα και στη συνέχεια τα έθεσε σε λειτουργία για να διαπιστώσει ποιο θα αντέξει περισσότερη ώρα προτού "παραδώσει τα όπλα".

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Εκτός δρόμου περιπέτειες με προσιτά μεταχειρισμένα [video]

Για να φτάσει την καταπόνηση του κινητήρα στα άκρα, ο παρουσιαστής έβαλε μια πέτρα στο γκάζι και των τριών αυτοκινήτων, με αποτέλεσμα όταν τα έβαλε μπροστά να δουλεύουν στα κόκκινα.

Όπως θα δείτε, το Ford Focus είναι το πρώτο που παθαίνει καταστροφική βλάβη μετά από 20" λειτουργίας. Μετά από λίγο ακολουθεί το Peugeot 206 που μας αποχαιρετά στα 47". Η έκπληξη έχει να κάνει με την διάρκεια του αθάνατου Honda Civic την οποία δεν θα σας αποκαλύψουμε ώστε να έχει νόημα να δείτε και το βίντεο.

Για να προλάβουμε τα σχόλια των θεατών για την αναίτια καταστροφή τριών λειτουργικών αυτοκινήτων, πρέπει να σημειώσουμε πως τα μοντέλα αγοράστηκαν έναντι £600 (€688) και για τα τρία μαζί, ενώ μετά από τη συμμετοχή τους στο προηγούμενο βίντεο, προορίζονταν για την πρέσα. 

[Πηγή: Carwow]