Δαγκάνα καταστρέφει δύο Dodge Viper [video]

Δαγκάνα καταστρέφει δύο Dodge Viper [video]

Το θέαμα είναι σκληρό όμως η νομοθεσία στις ΗΠΑ υποχρεώνει τους κατασκευαστές να καταστρέφουν όλα τα μοντέλα προ-παραγωγής.

Το Motor1 "ξέθαψε" δύο βίντεο που παρουσιάζουν την καταστροφή δύο Dodge Viper GTS Coupe (1996-2002) πρώτης γενιάς σε μια χιονισμένη μάντρα ανακύκλωσης στις ΗΠΑ. Το περιστατικό έλαβε χώρα πριν από 6 χρόνια και αφορά μοντέλα προ-παραγωγής που έπρεπε να καταστραφούν σύμφωνα με τη νομοθεσία.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Μπουλντόζα λιώνει μια Ferrari 360 Spider [video]

Το θέαμα είναι τουλάχιστον δυσάρεστο για τους φίλους της αυτοκίνησης και όσους μεγάλωσαν με φωτογραφίες του αμερικανικού σπορτσκαρ στους τοίχους των παιδικών τους δωματίων. Και τα δύο Viper ήταν λειτουργικά και είχαν όλα τους τα εξαρτήματα, μαζί με τον θηριώδη κινητήρα V10. Τελικά το μόνο που απέμεινε ήταν μια άμορφη μάζα σιδερικών που δε θυμίζει σε τίποτα το όμορφο αμάξωμα της "οχιάς".

Dodge Viper

Όσο και να μας φαίνεται σκληρό, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Dayton 24/7 News, η Chrysler χρειάστηκε να καταστρέψει με τον ίδιο τρόπο 93 Dodge Viper από διάφορες γενιές! Τα μοντέλα είχαν παραχωρηθεί για ένα μεγάλο διάστημα σε σχολές εμπόρων αυτοκινήτων, με σκοπό να συμβάλλουν στην εκπαιδευτική διαδικασία. Έχοντας εκπληρώσει πλέον το ρόλο τους, τα αυτοκίνητα οδηγήθηκαν στην πρέσα.

Ο λόγος που οι αμερικανικές εταιρείες επιλέγουν να καταστρέψουν πρωτότυπα και οχήματα προ-παραγωγής είναι το ότι δεν είναι νόμιμα για χρήση στο δρόμο. Αν λοιπόν κάποιο από αυτά - ή ακόμα και εξάρτημα τους - εμπλακεί σε ατύχημα, οι νομικές επιπτώσεις θα ήταν πολύ σοβαρές.

 

 

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube