node/37448

Δαγκάνα καταστρέφει δύο Dodge Viper [video]

Το θέαμα είναι σκληρό όμως η νομοθεσία στις ΗΠΑ υποχρεώνει τους κατασκευαστές να καταστρέφουν όλα τα μοντέλα προ-παραγωγής.

Το Motor1 "ξέθαψε" δύο βίντεο που παρουσιάζουν την καταστροφή δύο Dodge Viper GTS Coupe (1996-2002) πρώτης γενιάς σε μια χιονισμένη μάντρα ανακύκλωσης στις ΗΠΑ. Το περιστατικό έλαβε χώρα πριν από 6 χρόνια και αφορά μοντέλα προ-παραγωγής που έπρεπε να καταστραφούν σύμφωνα με τη νομοθεσία.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Μπουλντόζα λιώνει μια Ferrari 360 Spider [video]

Το θέαμα είναι τουλάχιστον δυσάρεστο για τους φίλους της αυτοκίνησης και όσους μεγάλωσαν με φωτογραφίες του αμερικανικού σπορτσκαρ στους τοίχους των παιδικών τους δωματίων. Και τα δύο Viper ήταν λειτουργικά και είχαν όλα τους τα εξαρτήματα, μαζί με τον θηριώδη κινητήρα V10. Τελικά το μόνο που απέμεινε ήταν μια άμορφη μάζα σιδερικών που δε θυμίζει σε τίποτα το όμορφο αμάξωμα της "οχιάς".

Dodge Viper

Όσο και να μας φαίνεται σκληρό, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Dayton 24/7 News, η Chrysler χρειάστηκε να καταστρέψει με τον ίδιο τρόπο 93 Dodge Viper από διάφορες γενιές! Τα μοντέλα είχαν παραχωρηθεί για ένα μεγάλο διάστημα σε σχολές εμπόρων αυτοκινήτων, με σκοπό να συμβάλλουν στην εκπαιδευτική διαδικασία. Έχοντας εκπληρώσει πλέον το ρόλο τους, τα αυτοκίνητα οδηγήθηκαν στην πρέσα.

Ο λόγος που οι αμερικανικές εταιρείες επιλέγουν να καταστρέψουν πρωτότυπα και οχήματα προ-παραγωγής είναι το ότι δεν είναι νόμιμα για χρήση στο δρόμο. Αν λοιπόν κάποιο από αυτά - ή ακόμα και εξάρτημα τους - εμπλακεί σε ατύχημα, οι νομικές επιπτώσεις θα ήταν πολύ σοβαρές.

 

 

 

node/39457

Audi Sport: Τα μοντέλα RS θα παραμείνουν τετρακίνητα

Η Audi παραμένει πιστή στη μόνιμη τετρακίνηση quattro για τις κορυφαίες εκδόσεις επιδόσεων.

Δευτέρα, 13 Ιουλίου 2020 | Θάνος Παππάς Επικοινωνία

Audi Sport: Τα μοντέλα RS θα παραμείνουν τετρακίνητα

Η Audi Sport δεν σκοπεύει να προσφέρει πισωκίνητη λειτουργία στα μελλοντικά μοντέλα RS της γκάμας της, διατηρώντας τη λογική της μόνιμης τετρακίνησης quattro.

Η αλλαγή του ονόματος για το τμήμα σπορ μοντέλων της γερμανικής εταιρείας από Audi Quattro σε Audi Sport το 2016, έδωσε τροφή σε φήμες για πιθανή διεύρυνση της γκάμας. Παράλληλα, η πιθανή διάθεση πισωκίνητων εκδόσεων σε συνδυασμό με τον εξηλεκτρισμό, είναι κάτι που θα βοηθούσε την Audi Sport να μειώσει το μέσο όρο εκπομπών ρύπων.

Παρόλα αυτά, ο Rolf Michl, υπεύθυνος πωλήσεων και marketing της Audi Sport, ήταν ξεκάθαρος όσον αφορά το συγκεκριμένο ζήτημα: «Έχουμε χρησιμοποιήσει πίσω κίνηση στο τελευταίο R8 V10 RWD. Όμως φυσιολογικά, το quattro είναι μέρος της κληρονομιάς μας. Συμβολίζει ασφάλεια, ευελιξία και ανταγωνιστικές επιδόσεις. Δεν έχω ακούσει διαφορετικές απόψεις πάνω σε αυτό το θέμα, ακόμα και με τις εξηλεκτρισμένες εκδόσεις στο μέλλον. Θα παραμείνουμε πιστοί στη δική μας προσέγγιση -  η τετρακίνηση quattro είναι ένα σημαντικό κομμάτι των εκδόσεων RS.»

Οι μεγαλύτεροι ανταγωνιστές της Audi Sport - BMW M GmbH και Mercedes-AMG - προσφέρουν τα τελευταία χρόνια τετρακίνητα μοντέλα επιδόσεων με δυνατότητα πισωκίνητης λειτουργίας, ένα χαρακτηριστικό που συναρπάζει μια μεγάλη μερίδα του κοινού των petrolheads. Παρόλα αυτά πρέπει να σημειώσουμε πως και οι δύο εταιρείες προέρχονται από ένα πισωκίνητο παρελθόν και μόλις πρόσφατα άρχισαν να χρησιμοποιούν τετρακίνηση, σε αντίθεση με την Audi που από την αρχή έχει ταυτιστεί με το quattro.

[Πηγή: Autocar]

node/39456

Drag Race: Η μάχη των ταχύτερων SUV του VW Group [video]

Porsche Cayenne Turbo S e-Hybrid, Lamborghini Urus, Audi RS Q8 και Bentley Bentayga.

Δευτέρα, 13 Ιουλίου 2020 | Θάνος Παππάς Επικοινωνία

Drag Race: Η μάχη των ταχύτερων SUV του VW Group [video]

Το Carwow κατάφερε να μαζέψει σε ένα αεροδιάδρομο τις ταχύτερες εκδόσεις των πολυτελών SUV του Volkswagen Group με στόχο να διαπιστώσει ποιο από αυτά είναι το ταχύτερο. Στην ευθεία παρατάχθηκαν τα Porsche Cayenne Turbo S E-Hybrid, Lamborghini Urus, Audi RS Q8 και Bentley Bentayga W12, με συνολική ισχύ PS!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Top 5: Τα ταχύτερα SUV στον κόσμο

Όλα τα μοντέλα βασίζονται σε διαφορετικές εκδόσεις της πλατφόρμας MLB του VW Group, όμως παρότι αποτελούν πολυτελή SUV επιδόσεων, έχουν διαφορετικό προσανατολισμό. Πριν δούμε την κόντρα, ας εξετάσουμε τα τεχνικά χαρακτηριστικά τους:

  • Porsche Cayenne Turbo S E-Hybrid: Υβριδικό σύστημα κίνησης που αποτελείται από κινητήρα twin-turbo V8 4,0 λίτρων (550 PS) και ηλεκτροκινητήρα (136 PS), με συνδυαστική απόδοση 680 PS και τα 900 Nm. Επιτάχυνση 0-100 km/h σε 3,8" και τελική ταχύτητα 295 km/h. Βάρος 2.565 kg.
  • Lamborghini Urus: Κινητήρας twin-turbo V8 4,0 λίτρων με απόδοση 650 PS και 850 Nm. Επιτάχυνση 0-100 km/h σε 3,6” και τελική ταχύτητα 305 km/h. Βάρος 2.199 kg.
  • Audi RS Q8: Κινητήρας twin-turbo V8 4,0 λίτρων, με ήπιο υβριδικό σύστημα, που αποδίδει 600 PS και 800 Nm. Επιτάχυνση 0-100 km/h σε 3,8" και τελική ταχύτητα 305 km/h. Βάρος 2.315 kg.
  • Bentley Bentayga W12: Κινητήρας twin-turbo W12 6,0 λίτρων με απόδοση 608 PS (635 PS για την έκδοση Speed) και 900 Nm. Επιτάχυνση 0-100 km/h σε 4,1" (3,9") και η τελική ταχύτητα 301 km/h (306 km/h). Βάρος 2.440 kg

Εσείς σε ποιο θα ποντάρατε;