Μπουλντόζα λιώνει μια Ferrari 360 Spider [video]

Μπουλντόζα λιώνει μια Ferrari 360 Spider [video]

Η κυβέρνηση στις Φιλιππίνες δεν αστειεύεται με όσους προσπαθούν να εισάγουν με παράνομο τρόπο πολυτελή μοντέλα.

Η κυβέρνηση στις Φιλιππίνες θέλοντας να παραδειγματίσει όσους εισάγουν πολυτελή αυτοκίνητα με παράνομο τρόπο στη χώρα, κατέστρεψε ολοσχερώς μια Ferrari 360 Spider μπροστά στις κάμερες με τη βοήθεια μιας μπουλντόζας.

Η συγκεκριμένη F360 είχε δηλωθεί ως "ανταλλακτικά αυτοκινήτου" στο τελωνείο, με στόχο τη φοροδιαφυγή, καθώς η εισαγωγή ολόκληρου του αυτοκινήτου θα φορολογούνταν με πολύ μεγαλύτερο ποσοστό. Ο ιδιοκτήτης είχε αφαιρέσει μερικά εξαρτήματα όπως τα φώτα, οι εμπρός και πίσω προφυλακτήρες και το καπό, με στόχο να ξεγελάσει τους υπαλλήλους, όμως το κόλπο του δεν πέτυχε.

Ferrari

Εκτός από αυτούς που εκθειάζουν την αυστηρότητα του προέδρου σε θέματα φοροδιαφυγής, δεν είναι λίγοι εκείνοι που αναρωτιούνται αν η καταστροφή πολυτελών αυτοκινήτων είναι η σωστή λύση, καθώς τα μοντέλα θα μπορούσαν να δημοπρατηθούν φέροντας έσοδα στα κρατικά ταμεία. Σύμφωνα με τις αρχές το αυτοκίνητο κόστιζε 7 εκατομμύρια πέσος ($137.000) πριν καταστραφεί.

Η Ferrari 360 Spider παρουσιάστηκε το 2000 όμως παραμένει αρκετά ποθητή ακόμα και σήμερα, χάρη στις όμορφες καμπύλες του αμαξώματος και τον κεντρικά τοποθετημένο ατμοσφαιρικό κινητήρα V8 3,6 λίτρων με απόδοση 400 PS. Το βίντεο που ακολουθεί ίσως είναι σκληρό για τους λάτρεις της ιταλικής φίρμας και για όσους μεγάλωσαν με μια αφίσα της συγκεκριμένης Ferrari στο δωμάτιό τους.

Πηγή: Philippine StarGulf News Asia και Jalopnik

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube