Σκοτώνουν τα Viper όταν γεράσουν [video]

Σκοτώνουν τα Viper όταν γεράσουν [video]

Μερικά πρωτότυπα Dodge Viper μεγάλης ιστορικής αξίας που χρησιμοποιούνται για εκπαιδευτικό σκοπό πρόκειται να σταλούν... για διάλυση!

Η Chrysler, η οποία κατά καιρούς έχει παραχωρήσει συνολικά 93 Dodge Viper προπαραγωγής σε εκπαιδευτικά ιδρύματα των Η.Π.Α. για να μελετηθούν από φοιτητές, αναγκάζεται τώρα να διατάξει την καταστροφή τους. Και δεν φαίνεται διατεθειμένη να αλλάξει τακτική.

Η ανακοίνωση της εταιρίας αναφέρει: «Με την πρόοδο της τεχνολογίας των αυτοκινήτων την περασμένη δεκαετία είναι απίθανο αυτά τα αυτοκίνητα να έχουν κάποια εκπαιδευτική αξία πλέον. Η Chrysler κατανοεί και αναγνωρίζει την ιστορική σημασία του Dodge Viper και προσπαθεί ενεργά να διατηρήσει πολλά από αυτά τα θρυλικά αυτοκίνητα για ιστορικούς λόγους. Όμως κανένα από τα Viper που πρόκειται να καταστραφούν δεν εμπίπτει σε αυτή την κατηγορία».

Τελευταίο θύμα αυτής της τακτικής είναι ένα Dodge Viper με σκληρή οροφή που είχε φτιαχτεί το 1992, τέσσερα χρόνια πριν από το λανσάρισμα του κανονικού κλειστού Dodge Viper GTS. Δεν έχει καταλύτη και του λείπουν κάποια ηλεκτρονικά, όμως κάποιοι εκτιμούν ότι σήμερα αξίζει περίπου $250.000 και θα μπορούσε κάλλιστα να βρίσκεται σε ένα μουσείο. Όμως το South Puget Sound Community College που το έχει ειδοποιήθηκε από την Chrysler ότι πρέπει να το καταστρέψει εντός των επόμενων δύο εβδομάδων.

Αυτά τα 93 Dodge Viper ανήκουν ακόμα στην Chrysler, οπότε για οποιοδήποτε ατύχημα προκαλέσουν θα θεωρηθεί υπεύθυνη η εταιρία. Κάτι που έχει ήδη γίνει για τουλάχιστον δύο από αυτά, που με κάποιο τρόπο βγήκαν στο δρόμο και ενεπλάκησαν σε ατύχημα. Βέβαια, το γιατί η Chrysler προτιμάει να τα καταστρέψει αντί να τα πουλήσει παραμένει μυστήριο.

Άλλωστε ο διάσημος παρουσιαστής Jay Leno έχει προσπαθήσει να αγοράσει το Viper του South Puget Sound Community College αλλά η πρότασή του απορρίφθηκε. Φοιτητές της σχολής πάντως έχουν ξεκινήσει τη συλλογή υπογραφών για τη σωτηρία του εν λόγω Dodge Viper. Ας ελπίσουμε να τα καταφέρουν και να μην έχει και αυτό το άδοξο τέλος των υπολοίπων:

[Πηγή: Motor Authority]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube