Dacia: Καινούργιος λογότυπος;

Dacia: Καινούργιος λογότυπος;

Με την ώθηση του Luca de Meo, η Dacia θα απογειωθεί. Και αυτή η νέα αρχή θα μπορούσε να συνοδεύεται από έναν εντελώς νέο λογότυπο.

Dacia new logo

Στα μέσα του 2020, ο Luca de Meo ανέλαβε τον έλεγχο της Renault που βρισκόταν σε μαύρο χάλι. Αλλά ευτυχώς γι’ αυτόν, βρήκε δυνατά σημεία στον γαλλικό όμιλο, ειδικά στην Dacia! Ο de Meo δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό του για την εταιρεία low-cost, αποκαλώντας την ως «θαύμα», διότι «κανείς στην αυτοκινητοβιομηχανία δεν μπορεί να βγάλει τόσα πολλά χρήματα σε αυτό το επίπεδο της αγοράς»

Ο Ιταλός επικεφαλής του ομίλου Renault λοιπόν έχει μεγάλες φιλοδοξίες για την Dacia. Μάλιστα είχε πει το περασμένο καλοκαίρι: «Ήρθε η ώρα η Dacia να ανθίσει ως φίρμα από μόνη της». Έτσι, στον πυρήνα των σχεδίων του είναι η ανάπτυξη της γκάμα της, προκειμένου να τοπθετήσει τη ρουμανική κατασκευάστρια εταιρεία απέναντι στη Citroën, σε ρόλο μαζικού κατασκευαστή, αλλά με προσιτές τιμές.

Αυτή η νέα αρχή θα μπορούσε να συνοδεύεται από μια πλήρη αναθεώρηση της ταυτότητας της Dacia. Αύριο Πέμπτη, κατά την παρουσίαση του σχεδίου μάχης υπό την ονομασία «Renaulution» για ολόκληρο τον όμιλο, ο Luca de Meo πιθανόν να αποκαλύψει έναν ολοκαίνουργιο λογότυπο για την Dacia. Και θα μπορούσε να είναι το γωνιώδες σήμα που αποκαλύφθηκε από τους συναδέλφους μας στο Automobile Propre.

Αν είναι ο σωστός λογότυπος, ο Luca de Meo φαίνεται να ετοιμάζει ένα πραγματικό big bang! Η σημειολογία ενός τέτοιου σήματος, με την κατάργηση ασπίδας και «οικοσήμων», είναι η διαγραφή του παρελθόντος της Dacia. Και πλέον θα έχουμε ένα σύμβολο που αποτελείται από ένα «D» και ένα «C», με εφέ καθρέφτη, και το σύνολο να σχηματίζει ένα είδος χρωμοσώματος. Έτσι, το μονόγραμμα της εταιρείας αποκτά μια άποψη «ρομποτική» και «φουτουριστική». Αν αυτός ο λογότυπος αποπνέει και τη νέα ουσία της εταιρείας, πράγματι θα έχει πολύ ενδιαφέρον να δούμε την αναθεωρημένη τοποθέτηση της Dacia.

Υπομονή μέχρι αύριο, για τις ανακοινώσεις του Luca de Meo…

Dacia logos

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube