Χρονογράφος Zenith εμπνευσμένος από το Range Rover Velar [video]

Χρονογράφος Zenith εμπνευσμένος από το Range Rover Velar [video]

Με το Velar, η Range Rover εισέρχεται σε ένα νέο επίπεδο ντιζάιν και τεχνολογίας in-car. Από την άλλη πρόκειται γιε ένα εξαιρετικά ικανό και πολυτελές SUV, και ως τέτοιο χρειάζεται να εμπλουτίσει και τη μπουτίκ του.

Ανάμεσα στα αντικείμενα και μάλσιτα τα πιο ενδιαφέροντα που θα μπορούσε να έχει ένα Range Rover Velar Shop είναι φυσικά και ένα ρολόι. Οπότε για τη Range Rover αποτέλεσε πρόκληση η από κοινού εξέλιξη με κάποιο ωρολογοποιό ενός ρολογιού που θα εμφορείτο από τις ίδιες αξίες. Μικρή, αλλά πρόκληση.
 
Στην πρόκληση αυτή ανταποκρίθηκε η ελβετική ωρολογοποιία της Zenith και έδραξε την ευκαιρία να φτιάξει το ρολόι. Στο σημείο αυτό να πούμε ότι η Zenith περιλαμβάνεται μεταξύ των ελαχίστων ωρολογοποιών που εξακολουθούν να φτιάχνουν τους δικούς τους μηχανισμούς. Για την περίπτωση, η Zenith ξεκίνησε με μια κάσα κεραμοποιημένου αλουμινίου 42 mm για το νέο Chronomaster El Primero Range Rover Velar Special Edition. Μακρύ όνομα είναι η αλήθεια, αλλά βλέποντάς το αξίζει ο γλωσσοδέτης: Πρόκειται για ένα πολύ ιδιαίτερο και όμορφο ρολόι.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Επίσημο: Νέο Range Rover Velar [video]
 
Η βουρτσισμένη γκρι πλάκα με τα κάθετα νερά που προσομοιάζει σε σχιστόλιθο ενσωματώνει τρεις μικρότερους χρονογράφους, με τις στεφάνες των δύο, όπως και τις ώρες, στο χρώμα του χαλκού. Ο  ενδείκτης της ημερομηνίας βρίσκεται στη θέση «έξι» του ρολογιού, ενώ εντυπωσιάζει η στιβαρή κορόνα. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Η γένεση του νέου Range Rover Velar [video]
 
Στο πίσω μέρος υπάρχουν εγχάρακτα τα ονόματα της Range Rover και του Velar στο ρότορα και στο δακτύλιο συγκράτησης. Το λουράκι συνδυάζει μαύρο λάστιχο με δέρμα μοσχαριού σε σκούρο γκρι, τρυπητό σε διαμαντέ μοτίβο. Το τελευταίο είναι το ίδιο σκοτσέζικο δέρμα που βρίσκουμε στην καμπίνα των Range Rover και στερεώνεται στο ρολόι με μπαρέτες από τιτάνιο

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Παρακολουθήστε 48 χρόνια εξέλιξης του Range Rover σε μόλις 90” [video]
 
 
Και μιας και αναφερθήκαμε στο όνομα «Velar», να θυμίσουμε ότι αυτό πηγαίνει πίσω στο 1969, όπου έτσι ονόμαζαν τα πρωτότυπα προ-παραγωγής του ορίτζιναλ Range Rover. Την ίδια χρονιά μάλιστα, η Zenith παρουσίασε το πρώτο λειτουργικό πρωτότυπο του El Primero, του πρώτου χρονογράφου της με αυτόματο μηχανισμό. Με άλλα λόγια λοιπόν, η συνεργασία των δύο εταιρειών είναι ένας τέλειος γάμος. 
 
«Η Zenith ξεχωρίζει για την τέχνη, την παράδοση, τον πολιτισμό και τη χρονομέτρηση ακριβείας», δήλωσε ο επικεφαλής της εταιρείας Jean-Claude Biver. «Το Chronomaster El Primero Range Rover Velar δείχνει πώς δύο εταιρείες μοιράζονται την αποφασιστικότητα για την εξεύρεση ενός αρμονικού δρόμου για να συνδεθούν η παράδοσή μας και το μέλλον, με σεβασμό για τα εμβληματικά προϊόντα μας», ολοκλήρωσε ο Biver.
 
Η Zenith δεν έδωσε πληροφορίες σχετικά με την ημερομηνία λανσαρίσματος και την τιμή του Chronomaster El Primero Range Rover Velar, αλλά δεν φανταζόμαστε ότι θα είναι φθηνό. Εξάλλου, ένα βασικό ρολόι από τη σειρά El Primero Chronomaster ξεκινά από περίπου 6.000 ευρώ.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube