Παρακολουθήστε 48 χρόνια εξέλιξης του Range Rover σε μόλις 90” [video]

Παρακολουθήστε 48 χρόνια εξέλιξης του Range Rover σε μόλις 90” [video]

Το σημερινό μοντέλο είναι ίδιο σε φιλοσοφία με εκείνο του 1970, αλλά και πολύ διαφορετικό.

Mercedes-Benz, Porsche, Bentley, Jaguar, Maserati, Rolls-Royce, Lamborghini… Όλοι έχουν μπει ή ετοιμάζονται να μπουν στην αγορά των μεγάλων SUV πολυτελείας.

 Όμως τα Range Rover είναι μαζί μας ήδη 48 χρόνια, από τότε που η Land Rover ξεκίνησε την εξέλιξη του πρωτοπόρου μοντέλου που ίδρυσε την κατηγορία.

Μέσα σε πέντε σχεδόν δεκαετίες, είχαμε τέσσερις γενιές Range Rover: από το πρώτο, 3θυρο μοντέλο του 1970, στο 5θυρο του 1981, στο μοντέλο δεύτερης γενιάς (με την BMW) το 1994, τρίτης γενιάς (με τη Ford) το 2001 και τέταρτης γενιάς (υπό την ιδιοκτησία της Tata) το 2012.

Το αποτέλεσμα της μακρόχρονης εξέλιξης είναι ένα Range Rover πιστό στην κεντρική ιδέα του πρώτου μοντέλου, αλλά και εντελώς διαφορετικό από εκείνο. Το σημερινό μοντέλο είναι σχεδόν ολόκληρο από αλουμίνιο, ενώ το πρώτο είχε αλουμινένιο αμάξωμα πάνω σε ατσάλινο πλαίσιο. Το σημερινό είναι και πολύ μεγαλύτερο: 5,20 m μήκος σε 3,12 m μεταξόνιο, αντί για τα 4,45 m μήκος και 2,54 m μεταξόνιο του παλιού.

Οι μεγαλύτερες διαστάσεις και ο πολύ πλουσιότερος εξοπλισμός σημαίνουν έναν τόνο βάρους παραπάνω. Όμως η αύξηση της ιπποδύναμης είναι δυσανάλογη, αφού το κορυφαίο σημερινό Range Rover έχει πάνω από τέσσερις φορές τα άλογα του πρώτου: 550 αντί για μόλις 135!

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube