Cherokee made in China

Cherokee made in China

Η κοινοπραξία GAC Fiat Chrysler Automobiles ξεκίνησε την παραγωγή του Jeep Cherokee στο εργοστάσιο της πόλης Changsha στην Κίνα

Τα «κινεζικά» Jeep Cherokee άρχισαν ήδη να βγαίνουν από τη γραμμή παραγωγής στο εργοστάσιο της Changsha στην Κίνα.

Αρχικά το εμβληματικό αμερικανικό 4x4 θα είναι διαθέσιμο με το 2,4λιτρο κινητήρα, αλλά αργότερα αναμένεται και μια έκδοση με δίλιτρο μοτέρ. Η τιμή του αυτοκινήτου στην κινεζική αγορά θα κυμανθεί ανάμεσα στις 200 με 300 χιλιάδες γουάν, το ισόποσο των 28-42 χιλιάδων ευρώ. Η παραγωγή αναμένεται να ενταθεί, φτάνοντας στο μάξιμουμ των δυνατοτήτων του εργοστασίου τον Νοέμβριο, με τις παραδόσεις να τοποθετούνται πριν από το τέλος του έτους.

«Η Jeep ήταν η πρώτη δυτική βιομηχανία που ξεκίνησε να κατασκευάζει αυτοκίνητα στην Κίνα, εδώ και πάνω από 30 χρόνια. Σήμερα, με την υποστήριξη των συνεργατών μας στην GAC, η φίρμα επανέρχεται για να καταλάβει τη θέση που της αξίζει στην αγορά. Το Jeep Cherokee είναι το πιο καλοπουλημένο μοντέλο μας παγκοσμίως και τώρα ξεκίνησε να κατασκευάζεται στην Κίνα για την Κίνα, με τις παγκόσμιες προδιαγραφές ποιότητας που απαιτεί το κινεζικό καταναλωτικό κοινό», δήλωσε ο Mike Manley, επικεφαλής της Jeep και της Ram, της FCA-Global και γενικός διευθυντής για τις περιοχές της Ασίας και του Ειρηνικού (APAC).

Μέχρι το τέλος του 2016, η κοινοπραξία GAC FCA βούλεται να διευρύνει την γκάμα της στη Κίνα στα τρία νέα μοντέλα, περιλαμβανομένων των ήδη τοπικά παραγόμενων Jeep Cherokee και Jeep Renegade. Το τρίτο μοντέλο αναμένεται πιθανότατα να είναι ο αντικαταστάτης του Patriot και του Compass.

Το εργοστάσιο της κοινοπραξίας GAC FCA στη Changsha είναι μια από τις τεχνολογικά πιο προηγμένες βιομηχανικές μονάδες της Fiat Chrysler Automobiles σε όλο τον κόσμο. Καταλαμβάνει 750.000 τετραγωνικά μέτρα κύριων και βοηθητικών εγκαταστάσεων και η επένδυση για τη λειτουργία του ξεπέρασε τα €690 εκατ.

[Πηγή carscoops]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube