Scoop: Νέο μεσαίο SUV από τις Jeep και Fiat

Scoop: Νέο μεσαίο SUV από τις Jeep και Fiat

Το «μουλάρι» δοκιμών αποδεικνύει ότι η FCA ετοιμάζει ένα νέο crossover για τη μεσαία κατηγορία.

Παρά το γεγονός ότι η παραγωγή της Jeep το 2014 έφτασε το ένα εκατομμύριο οχήματα το αφεντικό της εταιρείας, Mike Manley, αποκάλυψε πως μόλις το 8% διατέθηκε στην ευρωπαϊκή αγορά.

Με την πρόβλεψη για τις πωλήσεις του νέου Renegade στην Ευρώπη να κυμαίνονται στις 50-60 χιλιάδες φέτος, ο Manley πιστεύει πως ένα μεγαλύτερο SUV θα πήγαινε το ίδιο καλά εμπορικά.

Η Fiat Chrysler Automobiles ήδη εξελίσσει ένα τέτοιο μοντέλο το οποίο βασίζεται σε μια μεγαλύτερη έκδοση της πλατφόρμας του Renegade και του «αδελφού» 500X της Fiat. Η Jeep θα το χρησιμοποιήσει ως αντικαταστάτη των Compass και Patriot, με την ονομασία που θα επιλεγεί να παραμένει άγνωστη και η Fiat ενδέχεται να το ονομάσει 500XL.

Πληροφορίες θέλουν το μεταξόνιο να είναι κατά 100 mm μακρύτερο και (όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες) πρακτικά όλο θα διατίθεται  για τον χώρο των πίσω επιβατών. Τα μετατρόχια θα είναι επίσης ελαφρά φαρδύτερα, και ο μακρύτερος πίσω πρόβολος θα προσφέρει μεγαλύτερο χώρο αποσκευών. Με βάση αυτά τα δεδομένα, το μεταξόνιο θα φτάσει κοντά στα 2,65 m και το συνολικό μήκος υπολογίζεται γύρω στα 4,4 m – όσο δηλαδή και ο ανταγωνισμός όπως τα Nissan Qashqai και Mazda CX-5.

Όπως ακριβώς συμβαίνει και στο μικρό crossover, τα δύο μικρομεσαία SUV θα έχουν το καθένα τη δική του, μοναδική σχεδίαση αλλά θα μοιράζονται το πάτωμα και τα μηχανικά μέρη.

Η ανάρτηση θα παραμείνει ίδια με αυτή των Renegade/500X, δηλαδή με γόνατα MacPherson εμπρός και διάταξη πολλαπλών συνδέσμων πίσω. Το ίδιο ισχύει και για τη μετάδοση, που θα μεταδίδεται ανάλογα με την έκδοση στους εμπρός ή και στους τέσσερις τροχούς, και τα κιβώτια ταχυτήτων (6άρι χειροκίνητο ή διπλού συμπλέκτη και 9άρι αυτόματο).

Από τα κόμπακτ SUV θα προέρχεται και η γκάμα των υπερτροφοδοτούμενων κινητήρων, με τον βενζινοκινητήρα 1.4 MultiAir2 σε εκδόσεις με 140 και 170 PS και τους ντίζελ MultiJet ΙΙ στα 1,6 lt με 120 PS και στα 2,0 lt με 140 και 170 PS.

Η διάθεση των νέων μεσαίων crossover των Jeep και Fiat αναμένεται να ξεκινήσει σχετικά σύντομα, πιθανόν πριν τα τέλη του 2016.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube