Carlos Tavares: Αυξάνονται επικίνδυνα οι τιμές των αυτοκινήτων

Carlos Tavares: Αυξάνονται επικίνδυνα οι τιμές των αυτοκινήτων

Ανησυχία για τις ολοένα αυξανόμενες τιμές των αυτοκινήτων εξέφρασε σε συνέντευξή του ο CEO της Stellantis, Carlos Tavares.

Stellantis

Σε συνέντευξη του, ο ισχυρός άνδρας της Stellantis, Carlos Tavares, εξέφρασε τους φόβους του για τις ολοένα αυξανόμενες τιμές των αυτοκινήτων.

«Ανησυχώ ιδιαίτερα για το πως τα αυτοκίνητα θα παραμείνουν προσιτά, πράγμα ιδιαίτερα δύσκολο με τις έντονες πληθωριστικές τάσεις της αγοράς», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο Tavares εξήγησε ότι ο λόγος πίσω από τις αυξανόμενες τιμές των νέων αυτοκινήτων είναι η έλλειψη ημιαγωγών που ταλανίζει τις αυτοκινητοβιομηχανίες τον τελευταίο καιρό, στην οποία έρχεται να προστεθεί πλέον και η κρίση στην Ουκρανία. Αποτέλεσμα την τελευταίας, είναι η εκτόξευση της τιμής του χάλυβα, του αλουμινίου και του νικελίου, υλικά ζωτικής σημασίας στην κατασκευή αυτοκινήτων.

Stellantis

Το αφεντικό της Stellantis πρόσθεσε ότι παρόλο που ο όμιλος έχει σημαντικά σχέδια για την μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση, τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα συνεχίσουν για αρκετό καιρό να κοστίζουν περισσότερο από τα συμβατικά.

Παράλληλα, ανέφερε ότι η εταιρία θα κάνει ότι είναι δυνατό έτσι ώστε οι καταναλωτές να μην επηρεαστούν από τις αυξήσεις, εάν συμβεί κάτι τέτοιο «η μεσαία τάξη δεν θα μπορεί πλέον να αγοράσει καινούργια αυτοκίνητα, για αυτό η Stellantis πρέπει να βρει τρόπους μείωσης του κόστους» κατέληξε.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube