Ποιο είναι το πιο καλοπληρωμένο στέλεχος της αυτοκινητοβιομηχανίας;

Ποιο είναι το πιο καλοπληρωμένο στέλεχος της αυτοκινητοβιομηχανίας;

Ο Carlos Tavares εισέπραξε το 2021 €19,2 εκατ., αλλά κάποιος άλλος πήρε πολύ περισσότερα...

Είναι κοινό μυστικό ότι τα υψηλόβαθμα στελέχη της αυτοκινητοβιομηχανίας αμείβονται πλουσιοπάροχα. Πέρα από τον ετήσιο συμφωνημένο μισθό τους, παίρνουν bonus αλλά και μετοχές των εταιρειών που ανεβάζουν τη συνολική τους αμοιβή σε ύψη που προκαλούν ίλιγγο στους κοινούς θνητούς. 

Ποιο όμως ήταν το πιο ακριβοπληρωμένο στέλεχος της αυτοκινητοβιομηχανίας για το 2021;

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η ίδια η Stellantis, ο CEO της εταιρείας, Carlos Tavares, εισέπραξε συνολικά το 2021 αμοιβές ύψους 19,2 εκατ. ευρώ και έγινε το πιο καλοπληρωμένο στέλεχος αυτοκινητοβιομηχανίας στην Ευρώπη. 

Ωστόσο, πήρε πολύ λιγότερα από τον αείμνηστο, Sergio Marchionne (σ.σ.: τους κληρονόμους του εν προκειμένω, καθώς ο Marchionne απεβίωσε το 2018), αφού η Stellantis έβγαλε από τα ταμεία της το 2021 για το πρώην αφεντικό της Fiat Chrysler €26 εκατ.

Το πόσο αντιπροσωπεύει οικονομικές υποχρεώσεις που απορρέουν από το συμβόλαιό του, μερίσματα μετοχών και «κληρονομικές αποζημιώσεις διοικητικών συμβουλίων» από την εποχή που ήταν επικεφαλής της Fiat Chrysler Automobiles, όπως αναφέρει επίσημο έγγραφο της εταιρείας, με ημερομηνία 25 Φεβρουαρίου. 

Κάπως έτσι, ο Marchionne ακόμη και μετά θάνατο, εξακολουθεί να είναι ένα από τα πιο καλοπληρωμένα στελέχη της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube