Carlos Ghosn: Συγχώνευση Renault-Nissan, όχι πριν το 2020

Carlos Ghosn: Συγχώνευση Renault-Nissan, όχι πριν το 2020

Η φήμη επιβεβαιώθηκε διά στόματος του No 1 της Συμμαχίας, αλλά μετατέθηκε και σε ένα απροσδιόριστο μέλλον.

Το θέμα ήταν αρχικά μόνο αντικείμενο φήμης, αλλά αυτή η πληροφορία φαίνεται να αποκτά υπόσταση από τότε που ο Carlos Ghosn δεν απέκλεισε την ιδέα της συγχώνευσης μεταξύ της Renault και της Nissan. Αυτή τη φορά, απλώς εξηγεί ότι δεν θα είναι για το εγγύς μέλλον.

Ο Carlos Ghosn, επικεφαλής της συμμαχίας Renault-Nissan, ήταν παρών στη σύνοδο κορυφής για την τεχνολογία «Νωρίτερα απ’ ό,τι νομίζετε», που οργανώθηκε από το πρακτορείο Bloomberg. Ήταν λοιπόν ευκαιρία για μερικούς δημοσιογράφους να τον ρωτήσουν για το καυτό θέμα της στιγμής: Τη συγχώνευση μεταξύ της Renault και της Nissan. Το Νο 1 της Συμμαχίας δεν λέει πλέον ότι δεν θα γίνει, αλλά είναι ικανοποιημένος με το να διευκρινίζει ότι αυτό «δεν είναι επί του παρόντος».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Η Nissan δεν θέλει τη συγχώνευση με τη Renault

«Πώς να διατηρήσουμε τη βιωσιμότητα του συστήματος (της Συμμαχίας), την ένταξη όλων αυτών των εταιρειών, με ισχυρές ταυτότητες, και ταυτόχρονα [να έχουμε] ένα σύστημα που δεν θα ανησυχεί κάποιους μετόχους που συζητούν ότι αυτό πρόκειται  να σταματήσει όταν οι ιδρυτές ή οι σημερινοί επικεφαλής θε έχουν φύγει, είναι ένα θεμελιώδες ζήτημα», δήλωσε ο Carlos Ghosn, ο οποίος πρόσθεσε ότι η συγχώνευση δεν θα είναι «εφέτος ή την επόμενη χρονιά», όπως ανέφερε το Reuters.

Η συγχώνευση φαίνεται να αποτελεί επί του παρόντος πονοκέφαλο για τον Ghosn, ο οποίος δεν πρέπει να «προσβάλλει» τους μετόχους που επωφελούνται σήμερα από ξεχωριστές ταυτότητες των Renault και Nissan. Η προσέγγιση των δύο εταιρειών, ωστόσο, θα έχει μια ενιαία οντότητα στο χρηματιστήριο, σαφώς ισχυρότερη. Προς το παρόν, η δήλωση του Carlos Ghosn σχετικά με το αβέβαιο χρονοδιάγραμμα αυτής της συγχώνευσης είχε μεγάλο αντίκτυπο στις μετοχές του ομίλου Renault, οι οποίες είδαν την αξία τους να μειώνεται κατά 5% την περασμένη εβδομάδα. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι Carlos Ghosn περπατά σε αναμμένα κάρβουνα σε αυτό το θέμα.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube