Η Nissan δεν θέλει τη συγχώνευση με τη Renault

Η Nissan δεν θέλει τη συγχώνευση με τη Renault

Μια τέτοια κίνηση θα έκανε κακό και στις δύο εταιρείες δηλώνει ο CEO της Nissan.  

Στα τέλη του Μαρτίου είδαν το φως της δημοσιότητας πληροφορίες ότι Nissan και Renault προτίθενται να βάλουν τέλος στο μοντέλο της τωρινής συνεργασίας και να προχωρήσουν σε μια τύπου συγχώνευση από την οποία θα προκύψει μια νέα εταιρεία που θα διαπραγματεύεται στο χρηματιστήριο ως μία ενιαία μετοχή.

Renault και Nissan θα δώσουν -στην ολοκλήρωση αυτού του σεναρίου- αναλογικά μετοχές της νέας εταιρείας στους μετόχους τους, με την έδρα της να είναι είτε στη Γάλλια είτε στην Ιαπωνία είτε ταυτόχρονα και στις δύο χώρες.

H κίνηση αυτή ήταν ένας στόχος που είχε θέσει ο Carlos Ghosn, ο οποίος ήθελε να δημιουργήσει μια εταιρεία-αντίπαλο δέος σε κατασκευαστές όπως η VW και η Toyota.

Ωστόσο τώρα, ένα μήνα σχεδόν μετά, ο CEO της Nissan, Hiroto Saikawa, δηλώνει πως είναι αντίθετος σε μια τέτοια κίνηση και πως μια συγχώνευση θα είχε παρενέργειες και για τις δύο πλευρές.

Σύμφωνα με το Reuters, o Saikawa δήλωσε ότι η Nissan θέλει να διατηρήσει το ρόλο που έχει σήμερα στην συμμαχία με τη Renault και τη Mitsubishi και αυτό που ενδιαφέρει αυτή τη στιγμή την ιαπωνική εταιρεία είναι να έχει μια πιο αποτελεσματική διαχείριση των πόρων της.

Να θυμίσουμε  πως η Renault κατέχει σήμερα το 43% της Nissan, ενώ η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία έχει 15% μερίδιο στη γαλλική επιχείρηση, δίχως όμως να έχει δικαίωμα ψήφου.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube