Brexit: H Nissan θα αναστείλει τις εργασίες στα βρετανικά εργοστάσιά της;

Brexit: H Nissan θα αναστείλει τις εργασίες στα βρετανικά εργοστάσιά της;

Το πιο μεγάλο εργοστάσιο στη Βρετανία ενδέχεται να απωλέσει τα δύο κύρια αντικείμενά του. Η Nissan εξετάζει τη μεταφορά της παραγωγής των Qashqai και Juke από το Sunderland, στην περίπτωση ενός no deal Brexit.

Τίποτα ακόμη δεν έχει δρομολογηθεί, αλλά πολλοί κατασκευαστές αναμένουν την απόφαση της Βρετανίας και του Κοινοβουλίου της για το Brexit. Κι ενώ περιμένουν λοιπόν τον Boris Johnson, τον Βρετανό πρωθυπουργό, να βρει μια μέση οδό με τους βουλευτές, οι εταιρείες αυτοκινήτων που δραστηριοποιούνται βιομηχανικά στο Ηνωμένο Βασίλειο αναρωτιούνται για το μέλλον… Ειδικά σε περίπτωση ενός «σκληρού» Brexit, δηλαδή χωρίς συμφωνία με την Ευρώπη.

Από την πλευρά της, η Nissan, εάν επρόκειτο να συμβεί το «καταστροφικό» σενάριο, θα μπορούσε να μετακινήσει την παραγωγή του Qasqhai και του Juke εκτός Βρετανίας. Το πρώτο θα μετακινηθεί στην Ισπανία, σύμφωνα με ανώνυμη πηγή που μίλησε στην Automotive News, και το δεύτερο κάπου αλλού στην Ευρώπη, χωρίς να γνωρίζει πού ακριβώς.

nissan

Πρέπει να σημειωθεί ότι το εργοστάσιο της Nissan στο Sunderland είναι το μεγαλύτερο συγκρότημα συναρμολόγησης αυτοκινήτων στο Ηνωμένο Βασίλειο. Μια απώλεια όπως η Qashqai και το Juke θα ήταν θανάσιμη γι’ αυτό το εργοστάσιο και, φυσικά, κοινωνική καταστροφή.

Η απόφαση για μετακίνηση ή όχι αποκτά δε πιεστικό περιθώριο, καθώς το Qashqai πρόκειται να ανανεωθεί στο εγγύς μέλλον. Η Nissan χρειάζεται λοιπόν να πάρει μια γρήγορη απόφαση: Είτε να ενημερώσει το βρετανικό εργοστάσιο να προετοιμαστεί για να φιλοξενήσει το νέο μοντέλο ή να το παραγάγει αλλού.

nissan

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube