Βρετανία: Τέλος η στάθμευση στα πεζοδρόμια

Βρετανία: Τέλος η στάθμευση στα πεζοδρόμια

Σε πολλές πόλεις η μερική χρήση του πεζοδρομίου δεν ήταν παράνομη, αλλά τώρα θέλουν να την απαγορεύσουν. 

Οι οδηγοί στο Ηνωμένο Βασίλειο θα βρεθούν σε πολύ δύσκολη θέση αν γίνει δεκτή η εισήγηση για απαγόρευση στάθμευσης πάνω στα πεζοδρόμια. 

Μια πρόσφατη έρευνα της επιτροπής μεταφορών της Βουλής των Κοινοτήτων για τη στάθμευση σε πεζοδρόμια οδήγησε ορισμένα μέλη να ζητήσουν την πλήρη απαγόρευση αυτής της πρακτικής. Η στάθμευση σε ένα μέρος του πεζοδρομίου έχει ήδη απαγορευτεί στο Λονδίνο, ενώ στη Σκωτία θα τεθεί πλήρως εκτός νόμου στο αμέσως προσεχές διάστημα. 

Η IAM RoadSmart, μια βρετανική οργάνωση, λέει ότι η επιβολή μιας πλήρους απαγόρευσης της στάθμευσης στα πεζοδρόμια θα αφήσει χιλιάδες οδηγούς σε ολόκληρη τη χώρα χωρίς περιοχές όπου θα μπορούν να σταθμεύουν τα αυτοκίνητά τους. 

pave

«Νέοι κανόνες κυκλοφορίας, νέες οδικές σημάνσεις και νέα ρύθμιση για επιβολή διοικητικών προστίμων θα πρέπει να εισαχθούν στη ζωή μας με επιπλέον κόστος» δήλωσε ο Neil Greig εκ μέρους της οργάνωσης. Η IAM RoadSmart πιστεύει ότι ο καλύτερος τρόπος αντιμετώπισης αυτών των προβλημάτων είναι να γίνει αυτό σε επίπεδο τοπικού συμβουλίου, δηλαδή περιοχές όπου ο χώρος στάθμευσης δεν έχει δυσμενείς επιπτώσεις στους ντόπιους.

«Τα τοπικά συμβούλια θα πρέπει να ενθαρρύνονται να χρησιμοποιούν τις εξουσίες τους για να υπογράψουν, να ορίσουν, να αναθεωρήσουν ή και να επιβάλουν απαγορεύσεις σε τοπικό επίπεδο όπως απαιτείται», ανέφερε η οργάνωση.

Σε πολλές περιοχές του Ηνωμένου Βασιλείου, οι οδηγοί αναγκάζονται να σταθμεύουν στο πεζοδρόμιο μπροστά από τα σπίτια τους εάν δεν διαθέτουν ιδιωτικό χώρο στάθμευσης.

Οι υποστηρικτές της καθολικής απαγόρευσης λένε ότι η στάθμευση στα πεζοδρόμια δημιουργεί προβλήματα για τα άτομα με ειδικές ανάγκες που χρησιμοποιούν αναπηρικά αμαξίδια, αυτούς που έχουν προβλήματα όρασης, αλλά και σε γονείς με μικρά παιδιά ή με καρότσια.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube