Βρετανία: Προαιρετικές πράσινες πινακίδες κυκλοφορίας στα νέα EV

Βρετανία: Προαιρετικές πράσινες πινακίδες κυκλοφορίας στα νέα EV

Από σήμερα Τρίτη 8 Δεκεμβρίου, η Βρετανία επιτρέπει στους ιδιοκτήτες νέων EV να επιλέξουν πράσινο αριστερό καρεδάκι στην πινακίδα κυκλοφορίας. Και πιθανό διακριτικό για πρόσβαση σε ζώνες χαμηλών εκπομπών.

UK green car number plates

Οι Βρετανοί εισήγαγαν επίσημα από σήμερα μια νέα κατηγορία πινακίδων κυκλοφορίας που προορίζεται για καινούργια ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Σε αυτές τις πινακίδες, η τοποθέτηση των οποίων να σημειώσουμε ότι δεν είναι υποχρεωτική αλλά από ελεύθερη επιλογή των οδηγών, η μπλε άκρη στην αριστερή πλευρά που αναφέρεται στην Ευρώπη ή/και στη χώρα προέλευσης αντικαθίσταται από μια πράσινη επιφάνεια που συμβολίζει, σύμφωνα με τις αρχές, την επιτάχυνση «προς ένα μέλλον με μηδενικές εκπομπές».

«Προχωράμε όλο και πιο γρήγορα από οποιαδήποτε άλλη μεγάλη οικονομία για την απαλλαγή των μεταφορών από άνθρακα, βελτιώνοντας την ποιότητα του αέρα στις πόλεις μας και αξιοποιώντας τη δύναμη των καθαρών και πράσινων τεχνολογιών για να τερματίσουμε τη συμμετοχή του Ηνωμένου Βασιλείου στην κλιματική αλλαγή έως το 2050», είπε η υπουργός Μεταφορών Rachel McLean. «Οι πράσινες πινακίδες όχι μόνο θα ευαισθητοποιήσουν για αυξανόμενο αριθμό καθαρότερων οχημάτων στους δρόμους μας, αλλά θα μπορούσαν επίσης να ξεκλειδώσουν ορισμένα κίνητρα για τους οδηγούς».

UK green car number plates

«Αυτή η πρωτοβουλία» λέει η ανακοίνωση που έγινε πριν από λίγες εβδομάδες, για την απαγόρευση των κινητήρων εσωτερικής καύσης από το 2030 στη Βρετανία, «θα μπορεί επίσης να επιτρέπει σε όλους να μετρούν άμεσα την αύξηση του αριθμού των ηλεκτρικών αυτοκινήτων στους δρόμους σε καθημερινή βάση και, συνεπώς, να ενθαρρύνει τους οδηγούς να κάνουν την οικολογική τους μετάβαση».

Προς το παρόν, οι νέες πινακίδες έχουν προκαλέσει αντικρουόμενες απόψεις στη χώρα, με εκπρόσωπο του Royal Automobile Club (RAC) να τονίζει ότι αυτό το «τιμητικό σήμα» θα μπορούσε αντίθετα να υποδαυλίσει την αντί-ηλεκτρική δυσαρέσκεια των ιδιοκτητών θερμικών μοντέλων.. Σύμφωνα με το RAC, μόνο ένας στους πέντε οδηγούς θα εγκρίνει αυτό το νέο μέτρο.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube