BMW: Κερδοφορία παρά την έλλειψη ημιαγωγών

BMW: Κερδοφορία παρά την έλλειψη ημιαγωγών

Η BMW θα αυξήσει τα έσοδά της και φέτος σύμφωνα με εκτιμήσεις, παρά την κατάσταση που έχει διαμορφώσει η έλλειψη ημιαγωγών στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία.

Την ώρα που η αγορά αυτοκινήτου κλονίζεται παγκοσμίως από την έλλειψη ημιαγωγών (chips), η BMW εκτιμάται πως θα κλείσει κερδοφόρα το 2021.

Πιο συγκεκριμένα τα στοιχεία για την εταιρεία δείχνουν αύξηση κερδών από τόκους και φόρους μεταξύ 9,5% έως 10,5%, ξεπερνώντας τις αρχικές εκτιμήσεις για 7% έως 9%. Παράλληλα τα κέρδη της προ φόρων αναμένεται να αυξηθούν, με την ταμειακή ροή να εκτιμάται στα περίπου 6,5 δισεκατομμύρια ευρώ.

Τα παραπάνω στοιχεία κερδοφορίας οφείλονται τόσο στην αύξηση των τιμών των μοντέλων της όσο και τη «θωράκισή» της απέναντι στο φαινόμενο της έλλειψης ημιαγωγών. Η BMW υποστηρίζει πως οι ισχυρές σχέσεις της με τους προμηθευτές στο συγκεκριμένο είδος, της προκάλεσε αναλογικά λιγότερα προβλήματα σε σχέση με άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες, αφού δε χρειάστηκε να σταματήσει την παραγωγή της σε κανένα εργοστάσιό της. 

ΒMW 2 Series
Τέλος, σύμφωνα με την BMW αν και οι περιορισμοί στην προμήθεια ημιαγωγών αναμένεται να επηρεάσουν περαιτέρω την παραγωγή και τις παραδόσεις αυτοκινήτων το επόμενο διάστημα, εντούτοις οι θετικές επιπτώσεις στην τιμολόγηση τόσο για τα νέα όσο και για τα παλαιότερα οχήματα, θα αντισταθμίσουν τις επιπτώσεις από τη μείωση του όγκου πωλήσεων.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube