BMW: Η XM θα «κλέψει» πελάτες από την Lamborghini Urus

BMW: Η XM θα «κλέψει» πελάτες από την Lamborghini Urus

H BMW XM θα φέρει στις εκθέσεις των Βαυαρών αρκετούς πελάτες των Lamborghini Urus και Mercedes-Benz G-Class, όπως υποστηρίζουν τα στελέχη της.

BMW XM

Πριν από λίγες μέρες η BMW παρουσίασε την XM, ένα plug-in υβριδικό SUV με 653 PS και σχεδίαση που προκάλεσε αρκετές συζητήσεις. Αναμενόμενα, η BMW XM ξεσήκωσε παράλληλα θύελλα αντιδράσεων από τους φανατικούς της BMW M, οι οποίοι ισχυρίζονται ότι το μοντέλο πάει κόντρα στην παράδοση της φίρμας.

Ωστόσο, κατασκευαστές όπως η BMW δεν αφήνουν τίποτα στην τύχη και πρόσφατα, υψηλόβαθμα στελέχη έσπευσαν να δώσουν περισσότερες πληροφορίες για το αγοραστικό κοινό που απευθύνεται το νέο SUV.

Ο CEO και ο αντιπρόεδρος πωλήσεων και μάρκετινγκ της BMW M, Frank van Meel και Timo Resch, ανέφεραν σε πρόσφατες δηλώσεις τους ότι η νέα XM θα προσελκύσει αγοραστές από άλλα πολυτελή SUV.

«Πολλοί είναι οι ιδιοκτήτες Lamborghini Urus και Mercedes-Benz G-Class που θα θέλουν να οδηγήσουν ένα αυτοκίνητο σαν την XM από τη BMW, για τον λόγο αυτό, η XM ήταν για εμάς λογική απόφαση» δήλωσε ο van Meel.

BMW XM

Από την πλευρά του, ο Resch τόνισε ότι η XM δε στοχεύει στο ήδη υπάρχον πελατολόγιο της BMW M, αλλά σε εκείνους που είναι ιδιοκτήτες πολυτελών SUV όπως η Lamborghini Urus, η Mercedes-Benz G-Class και η Bentley Bentayga.

Παράλληλα, ο Resch δήλωσε ότι η πιο δημοφιλής αγορά για το πρώτο SUV και πρώτο εξηλεκτρισμένο μοντέλο παραγωγής του τμήματος M θα είναι εκείνη των ΗΠΑ, με την Μέση Ανατολή και την Κίνα να ακολουθούν.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube