Βερολίνο: 50-50 οι πιθανότητες να επιβάλει δασμούς ο Trump στα ευρωπαϊκά αυτοκίνητα

Βερολίνο: 50-50 οι πιθανότητες να επιβάλει δασμούς ο Trump στα ευρωπαϊκά αυτοκίνητα

Κρίσιμες συναντήσεις με σκοπό εξεύρεσης μιας βιώσιμης λύσης.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας Peter Altmaier δήλωσε την Πέμπτη ότι οι πιθανότητες να επιβάλει ή όχι δασμούς στα ευρωπαϊκά αυτοκίνητα η αμερικανική κυβέρνηση είναι 50-50.

Ο Altmaier, μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά από συνάντηση με τον εμπορικό αντιπρόσωπο των ΗΠΑ Robert Lighthizer, δήλωσε ότι η συζήτησή τους ήταν εποικοδομητική και οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι είναι σημαντικό να εξευρεθούν λύσεις σε διάφορα ζητήματα.

Μάλιστα ο Altmaier μετά τη συνάντηση με τον Lighthizer τόνισε πως «μπορεί ίσως να έχουμε την ευκαιρία να έρθουμε σε συμφωνία τις προσεχείς εβδομάδες και προφανώς πριν από το τέλος του έτους».

Ο Altmaier υπογράμμισε ότι η κορυφαία προτεραιότητά του ήταν η αποτροπή επιβολής δασμών στα ευρωπαϊκά αυτοκίνητα και τα ελαφρά φορτηγά που εξάγονται στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Είπε ότι οι γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν ήδη κατασκευάσει πολλά ελαφρά οχήματα στις Ηνωμένες Πολιτείες και ότι οι γερμανικές εταιρείες δημιούργησαν πάνω από 700.000 θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ, αλλά είναι απρόθυμες να επενδύσουν περισσότερο δεδομένης της αβεβαιότητας που προκαλούν οι σημερινές εμπορικές εντάσεις.

«Και οι δύο πλευρές ενδιαφέρονται να αποφύγουν την κλιμάκωση και να βρουν εύλογες λύσεις που μπορούν να δημιουργήσουν μια αμοιβαία κερδοφόρα κατάσταση. Σκοπός μας είναι να προχωρήσουμε σε εξεύρεση λύσεων βιώσιμων που θα λειτουργήσουν προς το συμφέρον και των δύο πλευρών», κατέληξε.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube