Bentley: Από το 2030 θα διαθέτει μόνον ηλεκτρικά

Bentley: Από το 2030 θα διαθέτει μόνον ηλεκτρικά

Από το 2023 όλα της τα μοντέλα θα έχουν και μια υβριδική έκδοση. 

Η Bentley κάτω από το κωδικό όνομα Beyond100 έχει εντάξει ολόκληρο το αναπτυξιακό της πλάνο για το μέλλον. Στο πλαίσιο αυτό ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα αυτό που και στο παρελθόν είχε πει, ότι δηλαδή από το 2030 όλη η γκάμα των προϊόντων της θα απαρτίζεται αποκλειστικά από ηλεκτρικά αυτοκίνητα. 

Με άλλα λόγια, οι θερμικοί κινητήρες θα είναι πλέον παρελθόν σε 10 χρόνια και αυτό δεν είναι απόφαση της Bentley, αλλά έρχεται από πολύ πιο ψηλά, από το VW Group με άλλα λόγια, κάτω από την ομπρέλα του οποίου βρίσκεται η μάρκα πολυτελείας. 

Παράλληλα, θα προχωρήσει σε αλλαγές στο εργοστάσιό της στο Crewe, έτσι ώστε να μειώσει το οικολογικό του αποτύπωμα κατά 75% μέχρι το 2025. 

bent

Το πλάνο προβλέπει ότι μέχρι το 2023 κάθε μοντέλο της γκάμας της θα διαθέτει τουλάχιστον και μια υβριδική έκδοση, με το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητό της να έρχεται στην αγορά το 2025. Από την επόμενη χρονιά (2026) και μέχρι το 2030 η γκάμα της εταιρείας θα έχει ένα μείγμα από υβριδικά και ηλεκτρικά, ενώ από το 2030 θα καταργηθούν τα υβριδικά και θα έχουμε μόνον ηλεκτρικά. 

Η εταιρεία έχει ήδη δώσει - σε επίπεδο πρωτότυπου - μια πρώτη γεύση για το πώς βλέπει την ηλεκτροκίνηση με το EXP 100 GT, το οποίο παρουσίαστηκε με την ευκαιρία της επετείου των 100 χρόνων της Bentley.

Πρόκειται για ένα υπερπολυτελές grand tourer με ηλεκτροκίνηση και δυνατότητα πλήρως αυτόνομης οδήγησης που μας δείχνει το όραμά της για το 2035. Τέσσερις ηλεκτροκινητήρες (ένας σε κάθε τροχό) κινούν την EXP 100 GT με 1.500 Nm ροπής και εξελιγμένο σύστημα torque vectoring. Χάρη σε αυτούς, η επιτάχυνση 0-100km/h ολοκληρώνεται σε λιγότερο από 2,5" ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 300 km/h. Σύμφωνα με την Bentley, η αυτονομία του μοντέλου που ζυγίζει 1.900 kg, φτάνει τα 700 km ενώ οι μπαταρίες του μέλλοντος θα μπορούν να φορτίσουν στο 80% της ενέργειάς τους μέσα σε 15 λεπτά.
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube