Το αυτοκίνητο της Apple έρχεται το 2024

Το αυτοκίνητο της Apple έρχεται το 2024

Ηλεκτρικό και αυτόνομο όχημα με τα σήματα της Apple.

Νέες πληροφορίες ήρθαν στη δημοσιότητα για το αυτοκίνητο της Apple, η εξέλιξη του οποίου συνεχίζεται, με πιθανή πρεμιέρα το 2024.

Το Project Titan για το ηλεκτρικό και αυτόνομο όχημα της Apple ξεκίνησε πριν από το 2014 με αρχικό (και ιδιαίτερα φιλόδοξο) στόχο να κυκλοφορήσει το 2019 ή το 2020. Παρόλα αυτά, μέσα στα χρόνια που ακολούθησαν η εταιρεία αποφάσισε να επικεντρωθεί στην εξέλιξη λογισμικού για αυτόνομη οδήγηση, μειώνοντας το προσωπικό που εμπλέκεται στο project. 

Τελικά, η Apple φαίνεται πως άλλαξε γνώμη, και συνεχίζει την εξέλιξη του οχήματος με νέο στόχο την έναρξη της παραγωγής το 2024 ή το 2025. Όπως συμβαίνει και με τα υπόλοιπα προιόντα της εταιρείας, την παραγωγή του αυτοκινήτου θα αναλάβει άλλος κατασκευαστής.

Εκτός από τις προηγμένες δυνατότητες αυτόνομης οδήγησης, το αμιγώς ηλεκτρικό όχημα αναμένεται να διαθέτει και νέα τεχνολογία μπαταριών. Οι μπαταρίες τύπου monocell που εξελίσσει η Apple, θα επιτρέπουν μεγαλύτερη αυτονομία, θα υπερθερμαίνονται λιγότερο εύκολα από τις σημερινές και θα έχουν χαμηλότερο κόστος. Να θυμίσουμε πως επικεφαλής του project είναι ο Doug Field, πρώην υπάλληλος της Apple που έχει περάσει και από την Tesla προτού επαναπροσληφθεί από την εταιρεία τεχνολογίας το 2018.

[Πηγή: Reuters μέσω Autocar]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube