Το αυτοκίνητο εφιάλτης!

Το αυτοκίνητο εφιάλτης!

Αν κάποιος φτιάξει ένα αυτοκίνητο από τα πιο αναξιόπιστα εξαρτήματα μοντέλων της αγοράς, θα είναι κάτι σαν αυτό!

Το αυτοκίνητο εφιάλτης μένει στο δρόμο μια φορά στους δύο μήνες και το κόστος της επισκευής του φτάνει τα 680 ευρώ τη φορά!

Με ανάρτηση Mazda, κιβώτιο Chevrolet και ηλεκτρικά από Lexus, αυτό το ιδεατό μοντέλο είναι ένα κατασκεύασμα του Δρα Φρανκενστάιν από τα πιο αναξιόπιστα εξαρτήματα αυτοκινήτων της αγοράς.

Όπως είχε κάνει και το 2014, έτσι και φέτος η μεγάλη βρετανική εταιρεία παροχής εγγυήσεων Warranty Direct ανέλυσε δεδομένα από τα 50.000 τρέχοντα συμβόλαιά της για να φτιάξει αυτό το τέρας, που αυτή τη φορά ονόμασε Horrific H-0WL3R, συνδυάζοντας τα χειρότερα σε αξιοπιστία μοντέλα κάθε κατηγορίας από τον πασίγνωστο κατάλογό της, Reliability Index (Δείκτη Αξιοπιστίας).

Ο RI δείχνει την αξιοπιστία των διαφόρων μοντέλων λαμβάνοντας υπόψη το μέσο κόστος επισκευών, τη συχνότητα βλαβών, την ηλικία και τα διανυθέντα χιλιόμετρα. Ενώ το μέσο αυτοκίνητο έχει RI=100 –όπου όσο χαμηλότερο το νούμερο τόσο καλύτερα– το κατασκεύασμα της Warranty Direct έχει δείκτη σχεδόν 500!

Τα εξαρτήματα του Horrific H-0WL3R

Μοντέλο

Έτος

Εξάρτημα

Ποσοστό βλαβών

Chevrolet Tacuma

2005-11

Κιβώτιο

33 %

Chevrolet Tacuma

2005-11

Σύστημα διεύθυνσης

33 %

Honda CR-V

2007-

Air-condition

18,4 %

Lexus GS

2005-11

Ηλεκτρικά

67 %

Mazda5

2005-10

Ανάρτηση

72,1 %

Mazda MX-5

2005-15

Φρένα

45,4 %

Mitsubishi Outlander

2007-13

Κινητήρας

48,3 %

Ο David Gerrans, γενικός διευθυντής της Warranty Direct, δήλωσε σχετικά: «Ευτυχώς, είναι κατασκεύασμα της φαντασίας και δεν πωλείται στην αγορά. Ωστόσο δείχνει την αχίλλειο πτέρνα διαφόρων αυτοκινήτων, κάποια από τα οποία είναι γενικά αξιόπιστα, αλλά μπορεί να δημιουργήσουν μπελάδες λόγω ενός ελαττωματικού εξαρτήματος».

Τα δεδομένα της εταιρείας δείχνουν ότι σχεδόν τα τρία τέταρτα των Mazda5 MPV της προηγούμενης γενιάς πάσχουν από προβλήματα στην ανάρτηση – και γι’ αυτό το συγκεκριμένο μοντέλο είναι δότης του Horrific H-0WL3R.

Ο κινητήρας του «εφιάλτη» προέρχεται από Mitsubishi Outlander, καθώς το 48,3% των αυτοκινήτων αυτών εμφάνισαν σχετικά προβλήματα. Ένα άλλο MPV, το Chevrolet Tacuma, παρέχει το σύστημα διεύθυνσης και το κιβώτιο ταχυτήτων, διότι τα εξαρτήματα αυτά παρουσίασαν βλάβες στο 33% των αυτοκινήτων.

Τους απανταχού ιδιοκτήτες ταλαιπωρούν και προβλήματα στο ηλεκτρικό σύστημα και τον κλιματισμό. Τα ηλεκτρικά του προηγούμενου Lexus GS εμφανίζουν ποσοστό βλαβών 67%, ενώ το air-condition του Honda CR-V παρουσιάζει βλάβες στο 18,4% των περιπτώσεων.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube