Έτσι θα ήταν το πιο αναξιόπιστο αυτοκίνητο της αγοράς

Έτσι θα ήταν το πιο αναξιόπιστο αυτοκίνητο της αγοράς

Η βρετανική εταιρία Warranty Direct διάλεξε τα πιο προβληματικά στοιχεία των μοντέλων παραγωγής για να φτιάξει ένα φανταστικό αυτοκίνητο που θα πονοκεφάλιαζε ασταμάτητα τον ιδιοκτήτη του.

Αρκετά αυτοκίνητα έχουν το ευαίσθητο σημείο τους, το εξάρτημα που είναι πιο πιθανό να χρειαστεί επισκευή ή αντικατάσταση. Τι θα γινόταν όμως αν ένα μόνο αυτοκίνητο συγκέντρωνε όλα τα πιο προβληματικά εξαρτήματα;

Σύμφωνα με τη Warranty Direct ένα τέτοιο αυτοκίνητο θα είχε τον κινητήρα μιας BMW M5, το κιβώτιο ενός Jeep Grand Cherokee, τη μετάδοση και την ανάρτηση ενός Audi RS6 , τα φρένα ενός Fiat Multipla, το σύστημα διεύθυνσης ενός Chrysler 300C, τα ηλεκτρικά μιας Mercedes-Benz R-Class και το a/c ενός Seat Alhambra. Το φανταστικό αυτοκίνητο που προκύπτει από τον παραπάνω συνδυασμό ονομάστηκε Horrific 40RR0R, και για τη συντήρησή του θα χρειαζόταν κατά μέσο όρο £550 (€697) κάθε δύο μήνες που όλο και κάτι θα χαλούσε.

Σύμφωνα με τη Warranty Direct τέσσερα στα δέκα Audi RS6 (2002-2011) χρειάζονται κάποια επισκευή στην ανάρτηση ή τη μετάδοση μια φορά τον χρόνο, ενώ αντίστοιχα τρεις στις δέκα Mercedes-Benz R-Class ταλαιπωρούν τους ιδιοκτήτες τους με ηλεκτρικά προβλήματα. Χειρότερα είναι τα πράγματα στις BMW M5 (2004-2011) και στα Fiat Multipla, αφού και στις δύο περιπτώσεις ένα στα τέσσερα αυτοκίνητα αντιμετωπίζει θέματα με τον κινητήρα και το σύστημα πέδησης, αντίστοιχα. Ενώ σε ποσοστό λίγο πάνω από το 10% προβληματίζουν τους ιδιοκτήτες τους τα Chrysler 300C, Jeep Grand Cherokee (2006-2014) και Seat Alhambra για προβλήματα στο σύστημα διεύθυνσης, το κιβώτιο και το a/c, αντίστοιχα.

Η Warranty Direct είναι μια εταιρία που παρέχει επιπλέον εγγύηση σε καταναλωτικά αγαθά, μεταξύ των οποίων και τα αυτοκίνητα. Οπότε έχει μια καλή εικόνα για το πού ακριβώς πάσχει κάθε μοντέλο παραγωγής. Λαμβάνοντας υπόψιν της τη συχνότητα εμφάνισης βλαβών αλλά και το κόστος επισκευής ανανεώνει συνεχώς τις λίστες της με τα πιο αξιόπιστα και τα πιο αναξιόπιστα μοντέλα των βρετανικών δρόμων.

[Πηγή: Warranty Direct]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube