Αυτό το Mitsubishi Lancer Evo VI Tommi Mäkinen πουλήθηκε έναντι €115.000!

Αυτό το Mitsubishi Lancer Evo VI Tommi Mäkinen πουλήθηκε έναντι €115.000!

Ένα πραγματικά συλλεκτικό Mitsubishi Evo άλλαξε χέρια για εξαψήφιο νούμερο στη Μ.Βρετανία.

Ένα συλλεκτικό Mitsubishi Lancer Evolution VI Tommi Mäkinen Edition που ανήκε στη Mitsubishi Motors, δημοπρατήθηκε πριν από λίγες μέρες μέσω της Auto Auction έναντι £100.100 (€115.060)!

Για όσους δε γνωρίζουν, να θυμίσουμε πως το Mitsubishi Lancer Evolution VI Tommi Mäkinen Edition ήταν η κορυφαία έκδοση του Evo VI. Παρουσιάστηκε το 2000 για να τιμήσει τον τέταρτο τίτλο του Φιλανδού στο WRC με τα χρώματα της Mitusbishi και ήταν ό,τι  πιο κοντινό στο αγωνιστικό που οδηγούσε.

Σύμφωνα με την εταιρεία, ο δίλιτρος κινητήρας απέδιδε 280 PS και 373 Nm, αν και οι περισσότεροι έκαναν λόγο για πραγματικές τιμές πιο κοντά στους 300 PS. Η κίνηση μεταφερόταν στους τέσσερις τροχούς μέσω χειροκίνητου κιβωτίου πέντε σχέσεων. Το μοτέρ είχε νέο τούρμπο από τιτάνιο ενώ σε σχέση με το "απλό" Evo VI η ειδική έκδοση είχε ταχύτερο τιμόνι, εξάτμιση ελευθέρας και πιο επιθετικό στήσιμο της ανάρτησης. Η επιτάχυνση 0-100 km/h απαιτούσε 5" ενώ η τελική ταχύτητα έφτανε τα 240 km/h.

Mitsubishi

Εξωτερικά, η ειδική έκδοση ξεχώριζε από τον ανασχεδιασμένο προφυλακτήρα εμπρός και τις λευκές ζάντες 17" της Enkei που έκρυβαν πίσω τους κόκκινες δαγκάνες της Brembo. Ήταν διαθέσιμο σε κόκκινη, μπλε, λευκή, ασημί και μαύρη απόχρωση, όμως μόνο τα κόκκινα Tommi Mäkinen μπορούσαν να συνδυαστούν με τα εργοστασιακά γραφικά που θύμιζαν αγωνιστικό (μαύρες και ασημί ρίγες WRC, αυτοκόλλητα Ralliart στους προφυλακτήρες, αυτοκόλλητα Mitsubishi και λευκό άνω πτερύγιο στην αεροτομή κ.α.).

Από το εσωτερικό δεν έλειπαν τα αγωνιστικά καθίσματα Recaro με το έμβλημα Tommi Mäkinen και κόκκινες πινελιές στις υφασμάτινες επενδύσεις, η αριθμημένη πλακέτα, το δερμάτινο τιμόνι της Momo και η δερμάτινη φούσκα με κόκκινες ραφές στον επιλογέα ταχυτήτων.

Mitsubishi

Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο με αριθμό παραγωγής #6, φέρει την υπογραφή του Tommi Mäkinen στο καπό (μαζί του έρχεται και δεύτερο καπό χωρίς την υπογραφή). Από την ημέρα που βγήκε από το εργοστάσιο ανήκει στην Mitsubishi Motors της Μ.Βρετανίας κάτι που αυξάνει τη συλλεκτική του αξία καθώς χρησιμοποιήθηκε σε εκθέσεις και δημοσιογραφικές παρουσιάσεις, με παρουσία σε εξώφυλλα του βρετανικού τύπου (Autocar, Car, Top Gear, Modern Classics κ.α.). Το οδόμετρο γράφει 16.500 km και όπως βλέπετε από τις φωτογραφίες βρίσκεται σε κατάσταση βιτρίνας μέσα-έξω με όλα τα σέρβις να γίνονται στην ώρα τους ακόμα και προληπτικά.

Όταν πρωτοκυκλοφόρησε στη βρετανική αγορά σε περιορισμένο αριθμό 250 μονάδων, το μοντέλο κόστιζε £32.995, που σήμερα αναλογούν σε £50.000 (€57.465). Αυτό σημαίνει πως η αξία του συγκεκριμένου Evo διπλασιάστηκε μέσα σε 21 χρόνια καθώς ο νέος ιδιοκτήτης κατέβαλε £100.100 (€115.060) για να το αποκτήσει. Δεν θα μας φανεί περίεργο αν επιλέξει να το κρατήσει φυλαγμένο σε γκαράζ ως μελλοντική επένδυση, καθώς η αξία τέτοιων ιστορικών μοντέλων τείνει να αυξάνεται.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Έφτιαξε το δικό του Mitsubishi Evo VI Tommi Mäkinen Edition ξεκινώντας από ένα απλό Lancer!

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube