Αυτή η McLaren F1 θα ξεπεράσει τα $15 εκατομμύρια σε δημοπρασία [video]

Αυτή η McLaren F1 θα ξεπεράσει τα $15 εκατομμύρια σε δημοπρασία [video]

Μπορεί να αποκτήθηκε το 1995 αλλά μέχρι σήμερα έχει διανύσει μόλις 387 km!

Μια McLaren F1 σε κατάσταση βιτρίνας με πολλά έξτρα στον εξοπλισμό θα δημοπρατηθεί από τον οίκο Gooding And Company τον Αύγουστο του 2021, με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για τιμή άνω των $15 εκατομμυρίων!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Αυτή η McLaren F1 αγγίζει την τελειότητα

Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο έχει αριθμό παραγωγής 029. Είναι η μοναδική McLaren F1 με το αμάξωμα βαμμένο σε απόχρωση Creighton Brown. Στο εσωτερικό έχουμε δερμάτινες επενδύσεις σε Light Tan και Dark Brown. Είχε αγοραστεί το 1995 μαζί με στοιχεία προαιρετικού εξοπλισμού όπως το γνήσιο σετ αποσκευών, ένα ρολόι της TAG Heuer, εργαλειοθήκη FACOM και σετ εργαλείων από τιτάνιο σε χρυσή απόχρωση.

McLaren F1

Ο πρώτος ιδιοκτήτης της McLaren F1 ήταν ένας Ιάπωνας και ο δεύτερος ένας Αμερικανός. Και οι δύο πρόσεξαν ιδιαίτερα τη συντήρηση του αυτοκινήτου αλλά δεν το οδηγούσαν συχνά, με αποτέλεσμα το οδόμετρο να γράφει μόλις 387 km! 

Η McLaren F1 χρησιμοποιούσε κεντρικά τοποθετημένο κινητήρα V12 6,1 lt της BMW με 618 PS. Χάρη στο αεροδυναμικό αμάξωμα, τα εξωτικά υλικά (carbon fiber, κέβλαρ, τιτάνιο, φύλλα χρυσού κτλ), το χαμηλό βάρος, τις εξωπραγματικές επιδόσεις και την αντισυμβατική τριθέσια διάταξη με κεντρικά τοποθεμένη θέση οδήγησης, η F1 έμεινε στην ιστορία ως ένα από τα σημαντικότερα υπεραυτοκίνητα όλων των εποχών.

[Πηγή: Gooding And Company μέσω Motor1]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube