Audi TT RS vs BMW M2 vs Porsche 718 Cayman S στην πίστα [video]

Audi TT RS vs BMW M2 vs Porsche 718 Cayman S στην πίστα [video]

Τα τρία πιο καυτά σπορ κουπέ της αγοράς συναντιούνται για μια κόντρα στο Anglesey Circuit. Ποιο λέτε ότι κέρδισε τη μάχη με το χρονόμετρο;

Το νέο Audi TT RS είναι η τελευταία έλευση στην ανταγωνιστική κατηγορία των μικρών σπορ κουπέ. Στη γωνία το περιμένουν η BMW M2 και η Porsche 718 Cayman S.

Για το ξεκαθάρισμα των μεταξύ τους λογαριασμών, το βρετανικό DriveTribe ετοίμασε μια σειρά από video, βάζοντας τους τρεις ανταγωνιστές να κοντραριστούν σε διαφορετικά αγωνίσματα. Η αρχή έγινε με τη δυναμομέτρηση, στην οποία το Audi TT RS επικράτησε με διαφορά. Το δυναμόμετρο έδειξε 422 PS, δηλαδή 22 παραπάνω από την εργοστασιακή μέγιστη ισχύ, και σίγουρα περισσότερους από τους 370 που έβγαλε η BMW και τους 356 της Porsche.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε την BMW M2 στο Hungaroring

Η συνέχεια δόθηκε με μέτρηση επιτάχυνσης από στάση έως τα 130 mph (209 km/h). Με το Audi να μην είναι μόνο το δυνατότερο τη παρέας αλλά και το μοναδικό με τετρακίνηση και με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη, απέναντι σε πισωκίνητα μοντέλα με χειροκίνητο κιβώτιο, το ότι επικράτησε και σε αυτή τη δοκιμασία δεν ήταν καθόλου περίεργο. Χρειάστηκε μόλις 3,5’’ για τα 60 mph (96 km/h) και 14,9’’ για τα 130 mph, αφήνοντας πολύ πίσω τόσο την Porsche, με 4,6’’ και 16,3’’, όσο και την BMW, με 4,6’’ και 18,5’’, αντίστοιχα.

Το τρίτο αγώνισμα είναι αυτό του γύρου πίστας. Τα τρία αυτοκίνητα βρέθηκαν στο Anglesey Circuit, και πίσω από το τιμόνι του καθενός κάθισε ο Βρετανός δημοσιογράφος και οδηγός αγώνων Jethro Bovingdon. Πριν από την προσπάθειά του, τα ερωτήματα ήταν «δουλεύει η τετρακίνηση του TT RS στην πίστα;», «μπορεί να πάει ευθεία η Μ2;» και «η Cayman S έχει το στήσιμο, έχει όμως και το γκάζι που χρειάζεται;». Οδηγώντας και τα τρία στο απόλυτο όριο, μπόρεσε να δώσει κάποιες απαντήσεις.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε την Porsche 718 Boxster

Για το TT RS, ο Bovingdon είπε μεταξύ άλλων ότι φαίνεται πολύ ωραίο όταν πας σε ρυθμό 8-9/10, όμως στο όριο υποστρέφει νωρίς, και πρέπει να περιμένεις αρκετή ώρα το εμπρός μέρος να υπακούσει ή να μειώσεις αρκετά την ταχύτητά σου. Για την Cayman S, είπε ότι είναι ένα πραγματικό σπορ αυτοκίνητο, που φαίνεται να αποδίδει καλύτερα όσο πιο πολύ το πιέζεις, αλλά έμεινε νωρίς από φρένα και έχει αδύναμο μοτέρ. Ενώ για την Μ2, σχολίασε ότι δεν έχει καθόλου καλά φρένα, ότι υποστρέφει πιο εύκολα από την Cayman και δείχνει πιο βαριά, αλλά είναι πολύ ωραία στην έξοδο. Πώς μεταφράζονται όμως όλα τα παραπάνω σε χρόνο; Η απάντηση βρίσκεται στο παρακάτω video.

Πιο κάτω μπορείτε να δείτε και τα προηγούμενα δύο video, από τις άλλες δύο δοκιμασίες του DriveTribe. Και τις επόμενες μέρες περιμένουμε και το τελευταίο μέρος, με το πώς συμπεριφέρονται τα τρία αυτοκίνητα όταν δεν σε ενδιαφέρει το κυνήγι του χρόνου, αλλά η διασκέδαση

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube