Νέα Audi ΤΤ RS Coupé και Roadster 2017 με 400 άλογα [80 φωτογραφίες+videos]

Νέα Audi ΤΤ RS Coupé και Roadster 2017 με 400 άλογα [80 φωτογραφίες+videos]

H Audi επέλεξε το Auto China 2016, στο Πεκίνο, για να παρουσιάσει τη νέα γενιά των ΤΤ RS Coupe και Roadster.

Το κύριο αντικείμενο της ανανέωσης των Audi ΤΤ RS Coupé και Roadster, που είχαμε δει χωρίς καμουφλάζ σε διαφημστικό γύρισμα τον προηγούμενο μήνα, είναι η εξέλιξη του 2,5λιτρου 5κύλινδρου μοτέρ τούρμπο.

Το μπλοκ του κινητήρα από χυτοσιδηρό είναι πλέον αλουμινένιο, αλλαγή που εκτός από την εξοικονόμηση 25 kg αύξησε την ισχύ κατά 60 PS , ανεβάζοντάς το στους 400 PS, με τη ροπή να σκαρφαλώνει στα 48,9 kgm.

To νέο μοτέρ συνδυάζεται στάνταρ με 7άρι σασμάν διπλού συμπλέκτη S tronic με paddle shifts στο τιμόνι, ενώ χειροκίνητη επιλογή δεν διατίθεται ούτε ως έξτρα. Φυσικά, το όλο πακέτο υποστηρίζεται από την αυτόματη τετρακίνηση quattro που μοιράζει μέσω του πολύδισκου συμπλέκτη του τη ροπή στους δύο άξονες, μέχρι  ανάλογα με τις συνθήκες πρόσφυσης.

Η Audi δηλώνει ότι τα νέα TT RS χρειάζονται για το σπριντ των 0-100 km/h 3,7” για το Coupé και 3,9” για το βαρύτερο Roadster. Επίδοση που σχεδόν ισοφαρίζει αυτή του Audi R8 V10 που κάνει 3,5”. Στην περίπτωση δε που επαληθευτούν οι φήμες για έκδοση «plus», τότε πιθανότατα θα έχουμε πλήρη εξίσωση, τουλάχιστον στην επίδοση αυτή.



H Audi όμως προχώρησε και σε νέο set-up της ανάρτησης του TT RS χαμηλώνοντάς το κατά ένα πόντο. Παράλληλα έδωσε την επιλογή στους ενδιαφερομένους για τον εξοπλισμό του αυτοκινήτου με πιο σπορ ανάρτηση, μέσω των προσαρμοζόμενων μαγνητορροϊκών αμορτισέρ –Magnetic Ride. To αυτοκίνητο πατά στάνταρ σε 19άρες ζάντες ελαφρού κράματος που από πίσω κρύβουν θεόρατους δίσκους 370 mm, ενώ οι 20άρες και τα κάρμπον κεραμικά φρένα χρεώνονται έξτρα.

Οι κοσμητικές αλλαγές των TT RS 2017 είναι περιορισμένες και περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων νέο προφυλακτήρα εμπρός με μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα, νέο προφυλακτήρα πίσω με οβάλ μπούκες, ανασχεδιασμένα πλευρικά μαρσπιέ, σταθερή πτέρυγα πίσω (έξτρα η εκτεινόμενη), εμπρός φανάρια LED και ανθρακονημάτινα καπάκια στους πλευρικούς καθρέφτες. Έξτρα είναι και τα φώτα OLED πίσω, που τοποθετούνται για πρώτη φορά σε Audi παραγωγής.

Το νέο Audi ΤΤ αναμένεται στη χώρα μας το προσεχές φθινόπωρο με την ελληνική αντιπροσωπεία να μην έχει ακόμη δημοσιεύσει τιμή. Για να σας δώσουμε όμως μια τάξη μεγέθους, στη Γερμανία η τιμή για το Coupé ξεκινά από τα €66.400 και για το Roadster από τα €69.200.

Δείτε τις τιμές όλων των μοντέλων TT Coupé και TT Roadster.

[Πηγή Audi]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube