Επίσημο: Ανανεωμένα Audi RS 5 Coupé και RS 5 Sportback

Επίσημο: Ανανεωμένα Audi RS 5 Coupé και RS 5 Sportback

Οι ισχυρότερες εκδόσεις του Audi A5 αποκτούν φρεσκαρισμένη εμφάνιση.

Μετά από τα A5 και S5, η Audi παρουσίασε και τα ανανεωμένα RS 5 Coupé και RS 5 Sportback τα οποία αποκτούν φρεσκαρισμένη εμφάνιση και νέο σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Με αυτό τον τρόπο ολοκληρώνεται η ανανέωση ολόκληρης της γκάμας RS μοντέλων στα πλαίσια της επετείου 25 ετών από το πρώτο Audi RS 2.

Οι αισθητικές επεμβάσεις εντοπίζονται στη φαρδύτερη γρίλια Singleframe, τις τρεις χαρακτηριστικές σχισμές στη βάση του καπό, τα νέα γραφικά στα σκουρόχρωμα φωτιστικά σώματα τεχνολογίας matrix LED (προαιρετικά) και τις ανασχεδιασμένες εισαγωγές αέρα στον εμπρός προφυλακτήρα.

Μικρές διαφορές βρίσκουμε επίσης στα πλευρικά μαρσπιέ, τα πίσω φώτα και τον πιο επιβλητικό διαχύτη που πλαισιώνεται από τις δύο οβάλ απολήξεις της εξάτμισης. Στο RS 5 Coupé η οροφή είναι από ανθρακονήματα, μειώνοντας το βάρος κατά 4 kg. Στη χρωματική παλέτα προστέθηκαν οι αποχρώσεις Turbo blue και Tango red, ενώ διατίθενται τα αισθητικά πακέτα gloss black, matt aluminium και carbon styling για τις λεπτομέρειες στους προφυλακτήρες και τα μαρσπιέ.

Audi

Κάτω από το καπό βρίσκεται ο γνωστός twin-turbo V6 κινητήρας 2,9 λίτρων με απόδοση 450 PS και 600 Nm ροπής, ο οποίος συνεργάζεται με το αυτόματο κιβώτιο tiptronic 8 σχέσεων και το σύστημα τετρακίνησης quattro. Σύμφωνα με την Audi, η επιτάχυνση 0-100 km/h ολοκληρώνεται σε 3,9" και η τελική ταχύτητα φτάνει τα 280 km/h.

Πίσω από τις ζάντες 19" (προαιρετικά 20") κρύβονται οι στάνταρ ατσάλινοι δίσκοι των φρένων με μαύρες ή κόκκινες δαγκάνες ή τα φρένα carbon fiber ceramic στον εμπρός άξονα με γκρί, κόκκινες ή μπλε δαγκάνες.

Η ανάρτηση RS sport ανήκει στον βασικό εξοπλισμό ενώ προαιρετικά διατίθεται και η RS sport plus με υδραυλικό σύστημα Dynamic Ride Control (DRC), που περιλαμβάνει ατσάλινα ελατήρια και τριπλά ρυθμιζόμενα αμορτισέρ που συνδέονται μεταξύ τους. 

Audi

Στο εσωτερικό βρίσκουμε το νέο σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας MMI με οθόνη αφής 10,1" και ειδικά γραφικά για την έκδοση RS, προαιρετικό ψηφιακό πίνακα οργάνων 12,3", προαιρετικό head-up display και πάνω από 30 διαθέσιμα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού. Τα καθίσματα RS sport έχουν επενδύσεις από Alcantara και δέρμα, ή προαιρετικά από Nappa leather, ενώ Alcantara θα βρούμε επίσης στο τιμόνι και τον επιλογέα ταχυτήτων.

Από το Audi drive select και από το ειδικό πλήκτρο RS Mode στο τιμόνι, ο οδηγός μπορεί να επιλέξει τις λειτουργίες RS1 και RS2 που επεμβαίνουν στον κινητήρα, το κιβώτιο, την ανάρτηση, το τιμόνι, το σπορ διαφορικό και τον ήχο.

Η διάθεση των ανανεωμένων RS 5 Coupé και RS 5 Sportback στην Ελλάδα θα ξεκινήσει μέσα στο 2020. Οι τιμές τους στη Γερμανία θα ξεκινούν από τα 83.500 ευρώ.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube