Audi R8 RWS εναντίον Porsche 911 GT3 σε βρεγμένη πίστα! [video]

Audi R8 RWS εναντίον Porsche 911 GT3 σε βρεγμένη πίστα! [video]

Μονομαχία των πισωκίνητων σκληροπυρηνικών sportscars στο πιο δύσκολο γι’ αυτά περιβάλλον.

Αφού το R8 RWS ξέφυγε από την τετρακίνητη παράδοση της Audi για να μπει στα σκληροπυρηνικά χωράφια της 911 GT3, η μονομαχία ήταν αναμενόμενη.

Το φυσικό περιβάλλον για μια τέτοια μονομαχία είναι βέβαια μια πίστα. Στεγνή. Όμως στη Βρετανία βρέχει το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου, οπότε ο Steve Sutcliffe του Auto Express, αφού είδε κι απόειδε,  αποφάσισε να κάνει κάτι διαφορετικό: να δοκιμάσει τα δύο καθαρόαιμα, όχι απλά στη βροχή, αλλά σε συνθήκες κατακλυσμού.

Σπάνια βλέπουμε τέτοια supercars να οδηγούνται στο –ή και πέρα από το– όριο, σε βρεγμένο οδόστρωμα. Κι έχει ενδιαφέρον, διότι η γλιστερή άσφαλτος, όχι μόνο προσφέρει περισσότερο θέαμα, αλλά και αποκαλύπτει πιο γλαφυρά τις ιδιαιτερότητες στη συμπεριφορά του κάθε αυτοκινήτου.

Εδώ η Porsche δείχνει ξεκάθαρα πιο υπερστροφική και δύσκολη, λόγω της πισώβαρης κατανομής της, αλλά και λόγω των «πιστάδικων» ελαστικών που φοράει, τα οποία δίνουν μεν καλύτερη πρόσφυση στο στεγνό, αλλά όχι και στο βρεγμένο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε τη νέα Porsche 911 GT3

Δείτε τα on-board οδηγικά πλάνα παράλληλα, σε split screen και με χρονομέτρηση, και θα καταλάβετε πόσο διαφορετικά είναι αυτά τα δύο καθαρόαιμα γερμανικά track cars.

[Πηγή: Auto Express / YouTube]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube