Audi Sport: R8 Coupé V10 RWS για «purίστες» [video]

Audi Sport: R8 Coupé V10 RWS για «purίστες» [video]

Το πρώτο πισωκίνητο μοντέλο στην ιστορία της Audi Sport ανοίγει την όρεξη και τον δρόμο για τα μοντέλα RS με κίνηση στους πίσω τροχούς.

Η Audi Sport παρουσίασε πριν μερικές εβδομάδες το Audi R8 Coupé V10 Rear Wheel Series (RWS), την πισωκίνητη εκδοχή του supercar της γερμανικής εταιρείας.

Οι 540 ίπποι του ατμοσφαιρικού 5.2 V10 FSI κινούν μόνο τους πίσω τροχούς, γεγονός που βοήθησε στη μείωση του βάρους (-50 kg) και την διαφοροποίηση του χαρακτήρα του μοντέλου. Επιπλέον, το νέο R8 Coupé V10 RWS έχει επαναρυθμισμένα ηλεκτρονικά βοηθήματα που επιτρέπουν στον οδηγό να χαρεί «ελεγχόμενες» πλαγιολισθήσεις, για ανεβασμένη οδηγική ευχαρίστηση.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Test drive: Audi R8 @ Serres Racing Circuit [video]

Εγκαινιάζοντας λοιπόν τη νέα Rear Wheel Series της Audi Sport, η νέα προσθήκη στην γκάμα του supercar της εταιρείας θα κατασκευαστεί σε μόλις 999 κομμάτια και είναι διαθέσιμη τόσο ως Coupé όσο και ως Spyder. Όπως έχουμε γράψει και παλαιότερα, η Audi Sport μελετά ήδη την δημιουργία πισωκίνητων μοντέλων RS που θα εστιάσουν στις πιο σπορ και ακραίες εκδόσεις των BMW M και Mercedes-AMG.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube