Audi: Αναβάθμιση για τα ύποπτα Α6 και Α7 ντίζελ

Audi: Αναβάθμιση για τα ύποπτα Α6 και Α7 ντίζελ

Η Audi θα παρουσιάσει αναβάθμιση για τα ντίζελ A6 και Α7 που είναι ύποπτα για συσκευή χειραγώγησης των μετρήσεων εκπομπών.

Η Audi, που αντιμετωπίζει μια νέα έρευνα σχετικά με την ύπαρξη πιθανοτήτων εξαπάτησης των εκπομπών, δήλωσε ότι θα παρουσιάσει σύντομα μια αναβάθμιση λογισμικού για τους κινητήρες των A6 και Α7.

Η Kraftfahrt-Bundesamt (KBA) - Ομοσπονδιακή Αρχή Οδικών Μεταφορών- κάλεσε την Audi για επίσημες συνομιλίες υπό την υποψία ότι τα μοντέλα A6 και A7 με κινητήρα V6 TDI έχουν εξοπλιστεί με παράνομη συσκευή παραπλάνησης των μετρήσεων.

Οι εισαγγελείς στο Μόναχο, οι οποίοι κατά το παρελθόν είχαν εισβάλει στην έδρα της Audi και ερευνούν 18 σημερινά και πρώην στελέχη της, δήλωσαν εχθές, Τρίτη, ότι θα διευρύνουν την έρευνά τους για να συμπεριλάβουν τα επηρεαζόμενα μοντέλα A6 και A7.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Audi, Rupert Stadler, είπε στους μετόχους, στην ετήσια συνεδρίαση της εταιρείας σήμερα, Τετάρτη, ότι η αυτοκινητοβιομηχανία βρίσκεται σε «στενή διαβούλευση» με τις αρχές και σύντομα θα παρουσιάσει μια λύση. Είπε ότι οι μηχανικοί είχαν κάνει ένα «σοβαρό λάθος», αλλά δεν δημιούργησαν σκόπιμα νέο λογισμικό χειραγώγησης. Ο Stadler δήλωσε επίσης ότι θα χρειαστεί λίγος χρόνος για να επιλυθεί τελικά η κρίση για τις εκπομπές ντίζελ.

Η Audi δήλωσε εχθές, Τρίτη, ότι είχε σταματήσει τις παραδόσεις ορισμένων μοντέλων ντίζελ A6 και A7 ύστερα από τον εντοπισμό ενός μέχρι πρότινος άγνωστου προβλήματος με το λογισμικό εκπομπών. Ωστόσο, δεν έδωσε λεπτομέρειες για το πρόβλημα.

Πηγές ανέφεραν ότι 60.000 αυτοκίνητα θα πρέπει να ανακληθούν για την αναβάθμιση, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των αυτοκινήτων με κινητήρες Audi που θα ανακληθεί για το σκάνδαλο εκπομπών ντίζελ σε πάνω από 900.000 μονάδες.

Η Audi δήλωσε ότι ενημέρωσε τον αμερικανικό φορέα επιτήρησης που είχε επιφορτιστεί με την εποπτεία της μεταρρύθμισης του σκανδάλου ντίζελ για το τελευταίο του πρόβλημα, αλλά συμπλήρωσε ότι δεν επηρεάζει κανένα αυτοκίνητο στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube