H Audi σταματά τις παραδόσεις A6 και Α7 λόγω «ανωμαλιών» στο λογισμικό τους

H Audi σταματά τις παραδόσεις A6 και Α7 λόγω «ανωμαλιών» στο λογισμικό τους

Οι γερμανικές Αρχές θα κάνουν ανακρίσεις για πιθανή χρήση «συσκευών παράκαμψης» στα Α6 και Α7 της 7ης γενιάς.

Η Audi σταμάτησε τις παραδόσεις των Α6 και Α7 με τον V6 ντίζελ αφού ανακάλυψε «ανωμαλίες» στο λογισμικό της μονάδας ελέγχου του κινητήρα.

Το θέμα αφορά στον V6 Gen2 evo των 272 ίππων που κινεί τα απερχόμενα Α6 και Α7. Το γερμανικό υπουργείο Μεταφορών έχει καλέσει την Audi σε επίσημη ακρόαση για το αν οι κινητήρες ήταν εφοδιασμένοι με «συσκευή παράκαμψης» των δοκιμών καυσαερίων. 

Σε ανακοίνωσή της, η Audi είπε ότι ανακάλυψε ανωμαλίες κατά τη διάρκεια «εσωτερικών ερευνών του ζητήματος ντίζελ», προσθέτοντας ότι ανέφερε αμέσως την ανακάλυψη στην Kraftfahrt-Bundesamt (ΚΒΑ), την Ομοσπονδιακή Αρχή Οδικών Μεταφορών, όπως και στην υπηρεσία ταξινόμησης οχημάτων του Λουξεμβούργου.
 
Ο CEO της Audi, Rupert Stadler, δήλωσε σχετικά: «Πληροφορούμε τακτικά την ΚΒΑ για τα αποτελέσματα του προγράμματος συστηματικών δοκιμών των κινητήρων. Αναφέρουμε τυχόν ανωμαλίες στην Αρχή αδειοδότησης, αφού μας ενδιαφέρει τα μέγιστα η πλήρης διαφάνεια. Το κάναμε αυτό αμέσως στη συγκεκριμένη περίπτωση»

Στο θέμα αναφέρθηκε πρώτο το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, που υποστηρίζει ότι εμπλέκονται περίπου 30.000 αυτοκίνητα στη Γερμανία. Σε παγκόσμια κλίμακα πιστεύεται ότι 60.000 Audi έχουν τους υπό εξέταση κινητήρες. 

Σύμφωνα με το Reuters, η ΚΒΑ ζήτησε σε ακρόαση την Audi λόγω υποψίας ότι τα αυτοκίνητα «έχουν εφοδιαστεί με παράνομες συσκευές παράκαμψης».

Στο πλαίσιο του σκανδάλου Dieselgate του VW Group, η Audi έχει ήδη ανακριθεί σχετικά με το αν είχε τοποθετηθεί λογισμικό αλλοίωσης των εκπομπών στα Α6 και Α7 ντίζελ που είχαν πουληθεί την περίοδο 2009-2013.

[Πηγή: Autocar]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube